"Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

"Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" Konulu Konferans

"Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" Konulu Konferans

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçe Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 'Hz.

16.04.2013 14:48

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçe Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 'Hz. Peygamber ve insan onuru" konulu konferans verdi.

Konferansa katılan misafirlere gül ile Hz. Peygamber ve insan hakları kitabı dağıtıldı. Konferans, Kur'an-ı Kerimin okunmasından sonra

bir dakikalık saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşı okundu. İlçe Müftüsü Hüseyin Ortaç, günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada, "Uzun yıllardır ülkemizde Peygamber Efendimizin (sav) hayatı mevlitlerle yad edilirdi. Türkiye Diyanet İşleri ve Türkiye Diyanet Vakfı, ortaklaşa bir karar alarak bunu kutlu doğum haftası etkinliklerine dönüştürdü. Böylece peygamber efendimizin anılması bu etkinliklerle anlam kazandı. Şüphesiz peygamberi anlatmak bu haftaya sığmaz, ancak daha verimli olması açısından bu düzenleme gereken yerini buldu. Bu ay gül ve muhabbet ayı, bu ay Muhammed ayıdır. Onun ışığı bütün insanlığı aydınlatmış ve bizim hayatımızı yeni bir nefes vermiştir. Geçen yıl diyanet kutlu doğum haftasında "kardeşlik" temasını işledi. Bu yılda "insan onuru" konusu üzerinde durarak insanlığın ihtiyaç duyduğu onura dikkat çekmek istemiştir. İnsan onurunun ayaklar altına alındığı şu zaman diliminde, ne kadar da muhtacız onuru kaldırmaya. İnsana verilen değer ve onuruna verilen kıymetin en güzelini peygamberin hayatında görüyoruz. O kızların onurunu, onların diri diri toprağa gömülmesinden kurtararak, ona gerçek kimliğini kazandırmıştır. O insanların pazarlarda köle gibi satılmasını engellemiş, insanlığa onur ve izzet kazandırmıştır. O insanlık onurunu kurtarmıştır" dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Dicle Üniversitesi ilahiyat fakültesi Yrd. Doç.Dr. Mustafa Yüce, katılımcılara, "Hz. Peygamber ve insan onuru" konulu konferans verdi.

Konferansın ardından, Akçakale ilçe Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlediği yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verdi.

Konferansa Akçakale ilçe Kaymakamı Eyüp Fırat, ilçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kınacılar, ilçe Müftüsü Hüseyin Ortaç, Kamp Müdür Yardımcıları Mehmet Asutay, Bekir Engül, cami imamları, öğrenci velileri, öğrenciler ve ilçe halkı katıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement