Hürmetçi Sazlığı: Kuş Göç Rotası Üzerinde Bir Tablo - Son Dakika
Yerel

Hürmetçi Sazlığı: Kuş Göç Rotası Üzerinde Bir Tablo

Hürmetçi Sazlığı: Kuş Göç Rotası Üzerinde Bir Tablo

Kayseri'de deniz seviyesinden yaklaşık bin 73 metre yükseklikte yer alan Hürmetçi Sazlığı, havaların ısınmasıyla birlikte ziyaretçilerine tablo gibi görüntüler sunuyor. Uluslararası öneme sahip olan bu sulak alan, Erciyes Dağı eteğinde bulunuyor ve yaban hayatı açısından da önem taşıyor. Baharın gelmesiyle birlikte canlanan sazlıklar, kuş cıvıltıları ve camızların huzurlu adımlarıyla ziyaretçilere doğayla iç içe unutulmaz anlar yaşatıyor. Ayrıca, bu bölge manda yoğurdu ve kaymağıyla da meşhur olup, sulak alanın doğal filtreleme sistemi sayesinde yer altı suları besleniyor ve canlılar için hayati bir alan oluşturuyor.

22.04.2024 11:44

Kayseri'de deniz seviyesinden yaklaşık bin 73 metre yükseklikte yer alan, Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarından geçen kuşların göç rotası üzerinde bulunan Hürmetçi Sazlığı, havaların ısınmasıyla ziyaretçilerine adeta tablo gibi görüntüler sunuyor.

Uluslararası öneme sahip sulak alan olarak tanımlanan Hürmetçi Sazlığı, Kayseri'nin 13 kilometre güneybatısında Hürmetçi ile Karpuzsekisi mahalleleri arasında bulunuyor. Erciyes Dağı eteğinde yaban hayatı açısından da önemli bir yer tutan Hürmetçi Sazlığı; baharın gelişiyle birlikte canlandı. Kuş cıvıltıları ve camızların huzurlu adımları, ziyaretçilere doğa ile iç içe unutulmaz anlar yaşatıyor. Fotoğrafçılar için bir tablo gibi serilen bu manzara, her yıl binlerce doğa severi ağırlıyor.

Mandacılığın hakim olduğu bu bölge, manda yoğurdu ve kaymağıyla da meşhur. Sulak alanın sunduğu doğal filtreleme sistemi sayesinde, yer altı suları besleniyor ve canlılar için hayati bir alan oluşturuyor. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hürmetçi Sazlığı: Kuş Göç Rotası Üzerinde Bir Tablo - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement