Hollandalı Televizyon Kanalı Türk Yemeklerini Tanıttı - Son Dakika
Yerel

Hollandalı Televizyon Kanalı Türk Yemeklerini Tanıttı

Hollandalı Televizyon Kanalı Türk Yemeklerini Tanıttı

RTL4 kanalı için çekim yapan mutfak şefi Rene Plujim, Kuşadası ilçesinde bir Türk ailenin evine konuk oldu Programda, iç baklalı enginar ve üzüm hoşafı ile sunulan fodula pirişildi.

27.05.2014 14:36

Hollanda'da yayın yapan RTL4 kanalı için çekim yapan mutfak şefi Rene Plujim, Kuşadası ilçesinde bir Türk ailenin evine konuk oldu. Programda, iç baklalı enginar ve üzüm hoşafı ile sunulan fodula (Dana etli çavdar ekmeği dolması) pişirildi.

Türk mutfağı ve yöresel yemeklerin tanıtımı için Türkiye'ye gelen mutfak şefi Plujim, RTL4 kanalı için Kuşadası ilçesinde Şerife Atınç'ın evinde çekim yaptı.

Geçen ay "Tuğrul Şavkay Kuşadası Ev Yemekleri Lezzet Yarışması"nda birinci olan Atınç'ın evinde yapılan çekimlerde, iç baklalı enginar ve üzüm hoşafı ile sunulan fodula pişirildi.

Türk mutfağından ve yemeklerin lezzetlerinden çok etkilendiğini dile getiren Plujim, " Ege'nin tatları ve yedikleriniz ile çok şanslısınız. Türk mutfağı ve yöresel tatlar çekimlerini bitirdikten sonra tekrar Ege mutfağını inceleyeceğim" dedi.

Dünyanın bir çok ülkesini gezdiğini, yöresel yemekler ve tatlar aldığını ifade eden Rene Pluijm, Ege bölgesinin doğadaki ot ağırlıklı yemek ve zeytinyağlılarına hayran kaldığını ifade etti. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hollandalı Televizyon Kanalı Türk Yemeklerini Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement