HKS Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

HKS Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

HKS Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Dicle Üniversitesi Hastanelerinde Hastane Kalite Birim sorumlularına denetime ön hazırlık bilgilendirme toplantı düzenlendi.

10.05.2014 12:44

Dicle Üniversitesi Hastanelerinde Hastane Kalite Birim Sorumlularına temel bilgileri aktarmak, Hizmet Kalite Standartları hakkında farkındalık oluşturmak ve Haziran ayında yapılacak olan denetime ön hazırlık yapmak üzere toplantı düzenlendi.

Başhekimlik Konferans Salonunda yapılan toplantıda konuşan Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, Kalite Birim Sorumlularını kutlayarak, Sağlık Bakanlığı tarafından atanan değerlendiricilerin Şubat ayında yaptıkları Sağlıkta Kalite Değerlendirmesinde hastanelerini başarılı bulduklarını hatırlatarak; "Değerlendirenler bizleri başarılı buluyor ve tebrik ediyorlar. Üniversite hastaneleri içerisinde en iyi hastane olduğumuzu söylüyorlar. Ancak biz yinede kendimizi beğenmiyor öz eleştiri yapıyoruz. Bizim en güçlü, en zayıf iki yanımızın olduğunu değerlendiriyorum. En güçlü yanımız, takım ruhuna sahip oluşumuz ve aidiyet ruhumuzudur. En zayıf yanımız ise geçmişte öğretilmiş ve alışkanlık halını almış davranışlarımızdır. Oda yaptığımız bazı iş ve davranışlar karşısında "bir şey olmaz" deyiş ve bakışımızdır. Bunu da değiştirirsek daha iyiye gideceğimize, çıtamızı daha yukarıya taşıyacağımıza inanıyorum." dedi.

"GÖREV YAPTIĞIM YERİ SÖYLEMEKTEN ÇEKİNİRDİM"

Altı yıl öncesine kadar çarşıya, pazar ve esnafa gittiğinde eleştiri olur diye Dicle Üniversitesi Hastanelerinde görev yapıyorum demekten çekindiğini ifade eden Prof. Dr. Sait Alan; "Ama şimdi rahatlıkla görev yerimi söylediğim her 10 kişiden 8'zinden olumlu yanıt alıyorum. Buda iyi bir hastane olduğumuzu gösteriyor. Yine bazen telefonlar alıyorum. Telefon açan her 10 kişiden 8'i memnuniyetlerini bildiriyor ve teşekkür ediyorlar. Diğer iki kişide yapıcı eleştirilerini ve çözüm önerilerini ' böyle olsa daha iyi olur ' diye söylüyorlar.

HASTANEMİZ HATIRI SAYILIR BÜYÜKLÜKTE

Hastanelerinin Türkiye'de hatırı sayılır bir büyüklüğe sahip olduğunu hatırlatan Alan;"Toplam 1500 yatak kapasitesi, 3500 çalışanı, 2500 poliklinik sayısı ile bölgede 10 milyon insana hizmet veren aktif, dinamik bir üniversite hastaneyiz. Bu büyüklükte bir hastanenin hizmet kalitesini yüksek tutmak elbette ki kolay değil. Ancak sizlerin takım ve aidiyet ruhunuzla çalıştığınızı biliyorum. Böyle devam ettiğiniz sürece ibremiz daima yukarıya doğru gideceğine inanıyorum" dedi.

Kalite Danışmanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Yıldız, da konuşmasında Kalite Birim Sorumlularına yeni yönetmenlik ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HKS Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement