Hitit Üniversitesi 2016 Üniversiteler Dünya Güreş Şampiyonası'na Aday - Son Dakika
Yerel

Hitit Üniversitesi 2016 Üniversiteler Dünya Güreş Şampiyonası'na Aday

Hitit Üniversitesi 2016 Üniversiteler Dünya Güreş Şampiyonası\'na Aday

Hitit Üniversitesi, 2016 yılında yapılması planlanan Dünya Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası'nın Çorum'da yapılması için çalışma başlattı.

11.07.2013 19:43

Hitit Üniversitesi, 2016 yılında yapılması planlanan Dünya Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası'nın Çorum'da yapılması için çalışma başlattı.

Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, basın toplantısı düzenleyerek Çorum'un adaylık süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Kazan kentinde yapılan Üniversite Yaz Oyunları'na Anitta Genel Müdürü Hasan Özer Gökmen ile birlikte katıldıklarını buradaki toplantıda şampiyona için gerekli başvuruyu yaptıklarını belirten Yamaner, "Başvurular için kesin karar Kasım ayında yapılacak toplantıda verilecek. Bu organizenin Çorum'a alınması için Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ve İbrahim Cicioğlu büyük çaba sarf ediyor. Valimiz, rektörümüz yine öyle. Rusya'daki toplantıya gittiğimizde de iki kez arayıp son durumu sordu. Bu toplantıya Türkiye'den 150 kişilik kafile ile gittik. Bu güçlü kadro ile gitmemiz organizeyi ne kadar istediğimizi açıkça gösterdi. Bu organize için diğer iki güçlü rakip vardı. Azerbaycan ve Brezilya. Azerbaycan Türkiye'nin aday olması halinde Türkiye lehine çekileceğini bildirdi buda bizim için büyük bir avantaj oldu.Bu organize için halen 16 ülke başvuru yaptı ancak en güçlü aday olarak Türkiye gösteriliyor. Türkiye'ye verilmesi halinde ise organize büyük ihtimalle Çorum'da yapılacak. Biz gerekli evrakları 31 Ağustos'a kadar hazırlayarak sunacağız. Dosyaların teslim edilmesinin ardından her şey Kasım ayında Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılacak olan toplantıda belli olacak" dedi.

Çorum olarak kamuoyu oluşturulması gerektiğini dile getiren Yamaner; bunun için valilik, belediye, TSO ve sivil toplum kuruluşlarından öte milletvekillerinin desteğinin büyük önem arz ettiğini dile getirdi..

Anitta Otel Genel Müdürü Hasan Özer Gökmen ise Rusya'da katıldıkları toplantıda edindikleri intibanın organizasyonun Çorum'a verilmesine kesin gözüyle baktığını, bunun için gerekli olan tek şeyin Çorum olarak bu olaya tüm katmanları ile sahip çıkmak olduğunu söyledi. Gökmen, organizeye 40 ülkeden 500 civarında sporcu ile idareci antrenör ve görevliler ile bu sayının 800'e çıkması beklendiğini belirtti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hitit Üniversitesi 2016 Üniversiteler Dünya Güreş Şampiyonası'na Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement