Hikmet Şıktaşlılar, Aydınspor'un Başarı Sırrını Anlattı - Son Dakika
Yerel

Hikmet Şıktaşlılar, Aydınspor'un Başarı Sırrını Anlattı

Hikmet Şıktaşlılar, Aydınspor\'un Başarı Sırrını Anlattı

Aydınspor’un efsanevi golcüsü Hikmet Şıktaşlılar, Aydın’da geçen günlerini anlattı.

24.06.2014 09:24

Aydınspor'un efsanevi golcüsü Hikmet Şıktaşlılar, Aydın'da geçen günlerini anlattı.

6-1'lik maçın sonradan giren ve maçı koparan golü kaydeden golcü Hikmet Şıktaşlılar, başarılarının sırrını Aydınlı futbolculara bağladı. Manisalı olan Şıktaşlılar, "Ranzada bile kaldık, ama dert etmedik, çünkü Aydınlı oyuncular vardı" dedi.

Aydınspor'a Süper Lig'den gelen Hikmet Şıktaşlılar 2. Lig'deki şampiyonluk maçı ve Fenerbahçe'yi 6-1'lik skorla mağlup ettikleri karşılaşmayı unutamadığını belirtti. Aydınspor'a 1989-1990 sezonunda transfer olduğunu söyledi. Şıktaşlılar transfer hikayesini şu sözlerle anlattı: "Aydınspor'a transfer olmadan önce bonservisim Gençlerbirliği'ndeydi. Genlerbirliği beni Altay'a kiralık olarak vermişti. Altay'da 9 gol attım ve Altay'ı Süper Lig'de bıraktım . Altay beni Gençlerbirliği'nden alacaktı . Fakat almadılar. Daha sonra Aydınspor'a geldim. Aydınspor'da gol sıkıntısı vardı. Özel maçların çoğunda mağlup oluyorlardı. 2 günlük antrenmanla Salihlispor ile oynadığımız hazırlık maçına çıktım. Ligden 1 hafta önce oynadığım maçta 2 gol attım. Maçı da 4-1 gol kazandık. Taraftarın o gün sevgilisi oldum. Ben de Aydınspor'a şans oldum"

Takımdaki her oyuncunun kardeş gibi olduğuna dikkat çeken Hikmet, takımdaki en iyi arkadaşının 'şeytan' lakaplı Talip İkikardeşler olduğunu anlattı. 'O arkadaşlık parayla pulla olmadı' diyen taraftarın 'Deli Hikmet'i şunları söyledi: "Herkes başarıyı kanıksamış, futbolla yaşayan bir takım oluşturulmuştu. Yattığın yerin,yediğin paranın çok önemi yoktu. Şampiyon olduk, şampiyonluk primini dahi almadık. Ama Aydınspor'da forma giymenin zevkini ve anılarını içten içe yaşadık ve halen yaşıyoruz"

AYDIN'DA BİR KAPIM EKSİLDİ

Geçtiğimiz aylarda kalp krizinden vefat den dönemin kaptanı Mehmet Anbarlı'yı da unutmayan Şıktaşlılar, Anbarlı ile ilgili şunları anlattı:

"Kaptan herkesin neşe kaynağıydı. Aydınspor'a gelmeden önce yıllarca karşılıklı oynamıştık. Ama yakınına geldiğimde ne kadar hayat ve neşe dolu bir insan olduğunu anladım. Dilinin hafif sürçmesi takımı gülme krizine sokardı. Bazı kelimeleri söylemesini isterdik, bizi kırmaz söylemeye çalışırdı. Mekanı cennet olsun. Aydın'a geldiğimde hep yanına uğrardım. Aydın'da bir kapım eksildi. Aydınlı futbolcu arkadaşlarımızın isteği ve dışarıdan gelen oyuncuların Süper Lig'e çıkmak istemesi çok önemliydi. Futbolculuk onuru ve gururu doluyduk. Göztepe'ye kaybettiğimiz maç sonrası toplantı yapıldı. O gün konuşmayı takım adına ben yaptım. O gün 'Göztepe bizim nazar boncuğumuz olacak. Onlar sadece bizi yendi. Biz şampiyon olacağız' dedim. Hepimiz söz verdik ve Süper Lig'e yükselmeyi başardık"

FENERBAHÇE MAÇI ANLATILAMAZ

Aydın'da oynadığı sezonlarda 2.Lig'deki şampiyonluk maçını ve Fenerbahçe maçını unutamadığını anlatan Şıktaşlılar, "Fenerbahçe maçı bambaşka bir maçtı. Anlatmaya kelimeler yetmez. Yaşamak gerek. Ancak, o gün hala konuşuluyorsa ne kadar büyük bir iş yaptığımız ortada"dedi.

HERŞEY PARA DEĞİL

Aydınspor'un kapanma noktasına geldiği sezon da Aydın Belediyespor'un Aydınspor 1923 olduğunu hatırlatan ve taraftarların Hüseyin Aksu Tesisleri'nde düzenlediği etkinliğe katıldığını anlatan Şıktaşlılar, "Belki benim o panelde söylediklerim halen akıllardadır. Belediye Başkanının Aydınspor'u yeniden ayağa kaldırması gerektiğini söylemiştim. Aydınspor'un tekrar eski günlerine dönmesi bence zor gözüküyor. Ancak, Aydınspor 1923'e destek olunmalı,tesis konusunda gerekenler yapılmalı. Aydınlı oyunculara önem verilmeli. Bizim dönemimizde de belki Aydınspor'da tesis yoktu. Ranzada bile kaldık. Ama dert etmedik, çünkü Aydınlı oyuncular vardı. Şu anda Aydınlı oyuncu var mı? Alt yapıdan çıkan kaç oyuncu var? Demek ki daha çok yapılacak iş var. Önce temel önemli. Bir yapıyı tepeden yapmaya başlarsan olmaz. Herşey para demek değil. Paralar yanlış yere dağıtıldıktan sonra faydası olmaz. En sonunda para da biter. Aydın'da büyük bir potansiyel var. Önemli olan o potansiyeli olayın içine sokmak ve plana yaymak. Sadece A takım değil, bütün camiayı başarılı kılmak gerekir. A takımdaki başarı 3 yıl gecikse de fark etmez" dedi.

ALT YAPI ORDUSU KURULBİLİR

Hüseyin Aksu tesislerinin şu anki halini üzücü bulduğunu anlatan Şıktaşlılar, sözlerine şöyle devam etti: "İlgisizlik üzücü. İnsanlar tarihine ve geçmişine sahip çıkmalı. Teknik direktör olarak da çalıştığım dönemde Hüseyin Aksu Tesisleri vardı. Aydınspor gibi orası da bırakılmış. Tesisler, altyapıya tahsis edilse, alt yapı ordusu kurulabilir, kimseye muhtaç olunmaz. Ayrıca, antrenörlere de iş alanı sağlanır" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hikmet Şıktaşlılar, Aydınspor'un Başarı Sırrını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement