Her Zaman Yeni Hedeflerle Yolumuza Devam Edeceğiz - Son Dakika
Yerel

Her Zaman Yeni Hedeflerle Yolumuza Devam Edeceğiz

Her Zaman Yeni Hedeflerle Yolumuza Devam Edeceğiz

Dicle Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

21.11.2013 11:05

Bölgede birçok ilke imza atan Kardiyoloji AD. Türk Kardiyoloji Derneği'nin düzenlediği Ulusal Kardiyoloji Kongresi'nde Kardiyoloji Eğitimi Yeterlilik Belgesini almaya hak kazandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dicle Üniversitesi Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan "Ortadoğu'nun en büyük Kalp Hastanesi'nin hizmete girmesiyle birlikte bölgemizde geçmiş yıllarda yapılamayan birçok hastalığın tedavisinde ilkleri başardıklarını" belirtti.

Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi'nin diğer bir görevinin uzman doktor yetiştirme olduğunu kaydeden Alan, "Kaliteli eğitim vererek Kardiyoloji AD. Eğitim gören asistanlara yapılan bu başarılı tedavileri aktararak tam donanımlı uzmanlık eğitimini tamamlamalarını sağlıyoruz" dedi.

ÇITAYI HEP YUKARIDA TUTUYORUZ

Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi Kardiyoloji AD. diğer alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da yaptığı başarılı çalışmalar sonucunda Türk Kardiyoloji Derneği'nin düzenlediği Kardiyoloji Ulusal Kongresi'nde 'Kardiyoloji Eğitimi' yeterlilik belgesini aldığını belirten Alan, "Dicle Üniversitesi Hastaneleri olarak çıtayı her zaman yukarıda tutuyoruz. En riskli ve kompleks ameliyatları merkezimizde tedavi ediyoruz. Dolayısıyla yapılan tüm riskli operasyonlar asistan arkadaşlarımız için ayrı bir tecrübe kazanmalarını sağlıyor. Bu belge tüm öğretim üyesi arkadaşlarımızın özverili çalışmalarının bir ürünüdür. Kardiyoloji AD. ve diğer bölümlerimizde de her alanda çıtayı yükselterek çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

"ARTIK YENİ HEDEFLERLE HALKIMIZA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Kardiyoloji eğitimi veren, kardiyoloji asistanlarını uzmanlığa hazırlayan kurumlara, belirli kriter ve denetimlerden sonra bu belgenin verildiğini söyleyen Doç Dr. Habip Çil "Ulusal ve uluslararası düzeyde kaliteli eğitim verdiğimizi göstermesi bakımından aldığımız belge çok önemliydi, bu belgeyi alabilmek için beş yılda belirli sayıda ve nitelikte yayın yapılması, belirli kardiyolojik işlemlerin yapılmış ve asistanlara eğitiminin verilmesi gibi şartların yerine getirilmesi gerektiğini aktaran Çil, beş yıllık çalışmanın sonucunda 'Kardiyoloji Eğitimi' yeterlilik belgesini aldığımız için mutluyuz. Artık yeni hedeflerle halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Her Zaman Yeni Hedeflerle Yolumuza Devam Edeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement