Her Ev Bir Okul, Her Anne Bir Öğretmen - Son Dakika
Yerel

Her Ev Bir Okul, Her Anne Bir Öğretmen

Her Ev Bir Okul, Her Anne Bir Öğretmen

MALATYA (İHA) – Malatya'da, 'Her Ev Bir Okul, Her Anne Bir Öğretmen' projesi kapsamında 'Aile İçi İletişim' paneli düzenlendi.

09.10.2013 15:01

MALATYA (İHA) – Malatya'da, 'Her Ev Bir Okul, Her Anne Bir Öğretmen' projesi kapsamında 'Aile İçi İletişim' paneli düzenlendi.

Malatya Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Salonu'nda düzenlenen panele; Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Saliha Bulut, Kadın Meclisi Üyeleri, sunumlarını yapmak üzere Malatya Belediyesi Aile Danışmanlık Merkezinde görevli PDR Uzmanı Ebubekir Kayhan ve PDR Uzmanı Ersin Temel katıldı.

Aile içinde ebeveynler ve çocuklar arasında güçlü bir iletişimin önemli olduğunu, ebeveynler ve çocuklar arasında iletişime engel olan; emir verme, yönlendirme, uyarma, tehdit etme, ahlak dersi verme, öğüt verme, mantık yoluyla inandırma gibi birçok yanlış uygulamanın olduğunu ifade eden PDR Uzmanı Ersin Temel, olumlu iletişimin kurulması için karşılıklı saygı ve sevgi, birbirine zaman ayırma, birbirini yüreklendirme, söz ve davranışlarla sevgiyi ifade etmenin önemli olduğunu söyledi.

Aile ortamının önemine de vurgu yapan Temel, her çocuğun aile içinde değişik konumu olduğunu ve bir çocuğun aile içinde ki psikolojik durumunun diğer çocukları da etkileyeceğini belirtti.

Aile içinde her bireyin kendine ait sorumlulukları olduğunu ve özellikle çocuklara sorumluluk duygusunun aşılanması gerektiğini ifade eden Temel, "Çocuklar için anne-babalar sağlıklı manevi yaşamın temellerini oluşturma ortamı, öğrenme, mutluluk ve kendini gerçekleştirme ortamı en önemlisi güven ortamı oluşturulmalıdır" dedi.

"Eşler arasında daha iyi bir iletişim için evlilik ortak beklentiler üzerine kurulmalı, olaylara, ilişkilere her türlü meseleye iki kişilik bakabilme becerisinin kazanılması olmazsa olmazdır. 'Aynı gemideyiz' duygusu oluşmazsa zamanla hemen her konuda çatışmanın yaşanması kaçınılmazdır" diyen Temel, eşlerin birbiriyle eleştirel bir dille konuşması, suçlayıcı konuşması gereken yerde özür dilemeyi bilmemesi, tartışmak için uygun ortamı ve zamanı seçmemesinin birçok yanlış tutumun kişiler arasındaki iletişimsizliği tetiklediğini vurguladı.

Programın devamında konuşan PDR Uzmanı Ebubekir Kayhan ise son yıllarda boşanmaların arttığını bunun en önemli sebebinin birbirini anlamama ve dinlememeden kaynaklandığını belirtti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Her Ev Bir Okul, Her Anne Bir Öğretmen - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement