Hendek Protestosuna Gazlı Müdahale - Son Dakika
Yerel

Hendek Protestosuna Gazlı Müdahale

Hendek Protestosuna Gazlı Müdahale

Suriye'deki Rojava bölgesine hendek kazılmasını protesto eden BDP'li gençlerle, güvenlik güçleri arasında olaylar çıktı.

08.05.2014 13:35

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Gençlik Meclisi, Kürdistan Federe Bölgesi yönetiminin Rojava sınırına kazdırdığı hendekle ilgili Mürşitpınar'da protesto eylemi düzenledi. Jandarma, sınıra yürümek isteyen gençlere tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Gençlerin de güvenlik güçlerine taşlarla karşılık vermesi üzerine polisin de katıldığı olaylar büyüdü. Yoğun bir gaz bombardımanı altında kalan gençler saatlerce süren çatışmanın ardından eylemini sonlandırarak Suruç merkeze döndü.

BDP'nin Gençlik Meclisi üyesi gençler, dün öğlen saatlerinde Suruç'un Otmanek köyünde toplanarak, Kürdistan Federe Bölgesi yönetiminin Rojava sınırına kazdırdığı hendekleri protesto etmek istedi. İlk etapta BDP Suruç ilçe başkanlığında buluşan gençler, daha sonra Mürşitpınar'daki Otmenek köyüne doğru yola çıktı. Ellerinde PKK, KCK, YPG bayrakları ve PKK Lideri Abdullah Öcalan posteri ve "Ya hendekleri kapatırız ya da Bakur'u Rojava'laştırız", "Şoreşa Rojava navnişana serokatiyê'ye", "Gelê Kurd azade sinora nasnake" ve "Önderliğimizin yolunda Rojava'ya yürüyüyoruz" pankartları taşıyan gençler, PKK ve YPG lehine sloganlar atarak sınıra doğru yürüyüşe geçti. Aralarında Suruç Belediye Eş Başkanı Orhan Şansal, BDP İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen, İlçe Eş Başkanı İsmail Kaplan'ın da bulunduğu yaklaşık 600 kişilik grup sınıra yaklaştı.

ROJAVA'YI SELAMLADILAR

Polis ve jandarmanın aldığı yoğun güvenlik önlemleri arasında açıklama yapan Gençlik Meclisi yöneticilerinden Dara Aydın, "Kürt Halkı, kendi önderliğinin açtığı yolda kanının son damlasına kadar ilerleyeceğini ve bu yolda başta Kobanê'ye saldıran çetelere ve bu çeteleri yönlendiren bütün zihniyetlere karşı olan savaşında asla vazgeçmeyeceğini herkese duyuruyor ve yine bu çetelere karşı kahramanca direnen başta YPG ve YPJ savaşçılarına daha sonra bütün yurtsever Rojava halkına selamlarımızı gönderiyor, sonuna kadar destekleyeceğimizi belirtiyoruz" dedi.

Daha sonra sınıra yürümek isteyen gençlere jandarma gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahaleye taşlarla karşılık veren gençler jandarmayı geri püskürtünce, bu kez polis TOMA'ları ve zırhlı araçlar devreye girdi. Jandarma ve polisin ortak müdahalesine karşılık veren BDP'li gençlerden bazıları gazdan etkilendi. Saatlerce süren çatışmanın ardından BDP'li gençlerin Suruç'a doğru yola çıkması ile olaylar son buldu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Hendek Protestosuna Gazlı Müdahale - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement