Hem Şampiyon, Hem Milli Sporcu Oldu - Son Dakika
Yerel

Hem Şampiyon, Hem Milli Sporcu Oldu

Hem Şampiyon, Hem Milli Sporcu Oldu

Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü, Polonya'da yapılacak Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'na iki sporcu birden gönderiyor.

21.03.2012 10:32

Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü, Polonya'da yapılacak Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'na iki sporcu birden gönderiyor.

Türkiye Gençler, Büyükler ve Masterler (Bay-Bayan) Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda milli takıma seçilen Işıl Metin'in ardından 16-17 Mart 2012 tarihlerinde Ankara'da düzenlenen Bedensel Engelli Bilek Güreşi seçmelerinde Türkiye Şampiyonu olan Ömer Faruk Gönül de milli takıma çağrıldı.

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu'nun Polonya'nın Gdansk şehrinde yapılacak 22. Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'na katılacak sporcuları seçtiği elemelerde Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü'nden iki sporcu milli takımda Konya'yı temsil edecek. Elemelerde 60 kiloda yarışarak milli takıma seçilen Işıl Metin'in başarısı kulüpte sevinçle karşılanırken, bedensel engellilerde artı 60 kiloda yarışarak Türkiye Şampiyonu olan Ömer Faruk Gönül'ün milli takım kadrosuna alınması sevinci ikiye katladı.

Bu yıl ilki düzenlenen Bedensel Engelli Bilek Güreşi Şampiyonası'nda birinci olmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Antrenörü Emin Görmüş, Işıl Metin ve Ömer Faruk Gönül'ün Avrupa Şampiyonası'ndan da madalya ile döneceklerini söyledi. Verdikleri destekten dolayı Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Eşgin'e teşekkür eden Görmüş, destekler devam ettiği sürece başarıların artacağını vurguladı. Görmüş, "Sporcumuz, bedensel engelin engel olmadığını aldığı Türkiye Şampiyonluğu ile kanıtladı. Ömer Faruk'un başarısı, gücün yalnız ayaklarla değil bileklerle de kazanılabileceğini gösterdi. Ömer Faruk'tan Polonya'da derece bekliyorum" dedi.

Milli bilekçiler, Türkiye'den 75 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek 22. Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'na madalya ile dönme hedefiyle hazırlanıyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hem Şampiyon, Hem Milli Sporcu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement