Hekim Birliği Sendikası Sinop Temsilcisi Emir: "Her Hekimin 70-80'den Fazla Hasta Bakması Gerekiyor. Bu Sayılar Çok Yüksek" - Son Dakika
Yerel

Hekim Birliği Sendikası Sinop Temsilcisi Emir: "Her Hekimin 70-80'den Fazla Hasta Bakması Gerekiyor. Bu Sayılar Çok Yüksek"

Hekim Birliği Sendikası Sinop Temsilcisi Anıl Emir, "Her hekimin burada 70-80’den fazla, hasta bakması gerekiyor. Bu sayılar çok yüksek sayılar. Normalde düzgün hakkıyla iş yapmak için bir hekimin günde en fazla 40 hastaya bakması lazım ki hastaya hakkıyla zaman ayırabilsin ama hastalarımıza sürenin çok az altında yer ayırabiliyoruz. Bu hasta için de iyi değil aslında. Hasta da doğru düzgün tedavi olamıyor. Hekim de mutsuz oluyor. Hastalar da mutsuz oluyor aynı zamanda. 'Hekim benimle ilgilenmedi 2 dakikada bana baktı ve gönderdi' diyor. Biz de bu konuda mutlu değiliz" dedi.

15.12.2022 16:36  Güncelleme: 16:59

MUSTAFA USTA

Hekim Birliği Sendikası Sinop Temsilcisi Anıl Emir, "Her hekimin burada 70-80'den fazla, hasta bakması gerekiyor. Bu sayılar çok yüksek sayılar. Normalde düzgün hakkıyla iş yapmak için bir hekimin günde en fazla 40 hastaya bakması lazım ki hastaya hakkıyla zaman ayırabilsin ama hastalarımıza sürenin çok az altında yer ayırabiliyoruz. Bu hasta için de iyi değil aslında. Hasta da doğru düzgün tedavi olamıyor. Hekim de mutsuz oluyor. Hastalar da mutsuz oluyor aynı zamanda. 'Hekim benimle ilgilenmedi 2 dakikada bana baktı ve gönderdi' diyor. Biz de bu konuda mutlu değiliz" dedi.

Hekim Birliği Sendikası Sinop Temsilcisi Anıl Emir, hekime şiddet, ek randevu, artan MHRS baskısı ve güvenliksiz çalışma hakkında açıklamalarda bulundu. Emir, şunları söyledi:

"SAĞLIK PERSONELİNE ŞİDDET, KÜFÜR HER GÜN ARTARAK DEVAM EDİYOR"

"Hekime şiddetle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasalar çıkarıldı ama uygulamalar konusunda hala sıkıntılar yaşanıyor. Hekime şiddet azalmadı. Azalmadığı gibi olan yasalarda olması gerektiği gibi halen uygulanmıyor. Hala hekime şiddet gösteren kişiler dışarıda serbestçe dolaşabiliyor. Biz bununla ilgili ileride adliyede ve Adalet Bakanlığı ile ilgili de sendika olarak tepkimizi göstermeyi düşünüyoruz. Birincisi yaşadığımız sorun bu. İkincisi de can ve mal güvenliği ilgili hastanede herkes sıkıntılı. Gerçi bizim buradaki hastane yönetimimiz x-ray cihazları ile ilgili başvuruları yaptı. Henüz gelemedi hastanemize ama onunla ilgili çalışmalar olduğunu da biliyoruz. Ama bu da biraz hızlandırılsın diye bugün buradayız.

Ayrıca MHRS sisteminde de hala sıkıntılar yaşıyoruz. Bizim normal MHRS randevuları haricinde bir de ek randevu ve yedek randevu açılıyor. Hekimin günde bakabileceği kapasitenin çok üzerinde randevu sayıları ve ayaktan gelen hastalarında bakılma sayıları oluyor. Bazen ayaktan gelen hastaları da geri çeviremiyoruz. Acil hastalar, kırıklı hastalar veya mutlaka öncelikli hastalar, yaşlı hastalar olunca bakmak zorunda kalıyoruz. Her hekimin burada 70'ten fazla, 80'den fazla hasta bakması gerekiyor. Bu sayılar çok yüksek sayılar. Normalde düzgün hakkıyla iş yapmak için bir hekimin günde en fazla 40 tane hastaya bakması lazım ki hastaya hakkıyla zaman ayırabilsin. Ama hastalarımıza sürenin çok az altında yer ayırabiliyoruz. Bu hasta için de iyi değil aslında. Hasta da doğru düzgün tedavi olamıyor. Hekim de mutsuz oluyor. Hastalar da mutsuz oluyor aynı zamanda. 'Hekim benimle ilgilenmedi 2 dakikada bana baktı ve gönderdi' diyor. Biz de bu konuda mutlu değiliz. Sinop bazında bakarsak genel olarak arkadaşların huzurlu çalıştığını söyleyebilirim. Ama Türkiye çağında düşündüğümüzde gerçekten bu hekime şiddet, sadece hekime de değil. Sağlık personeline, hemşireye şiddet, küfür her gün artarak devam ediyor."

Hekim Birliği Sendikası Sinop Temsilcisi Emir: "Her Hekimin 70-80\'den Fazla Hasta Bakması Gerekiyor. Bu Sayılar Çok Yüksek"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Hekim Birliği Sendikası Sinop Temsilcisi Emir: 'Her Hekimin 70-80'den Fazla Hasta Bakması Gerekiyor. Bu Sayılar Çok Yüksek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement