Hedef, Daha Temiz Torbalı - Son Dakika
Yerel

Hedef, Daha Temiz Torbalı

Hedef, Daha Temiz Torbalı

Torbalı Belediyesi, sıcak yaz günlerinin başlamasıyla birlikte kentin genelindeki çöp konteynırlarını dezenfekte edip, bakımını yaparak yeniliyor.

31.05.2013 12:03

Torbalı Belediyesi, sıcak yaz günlerinin başlamasıyla birlikte kentin genelindeki çöp konteynırlarını dezenfekte edip, bakımını yaparak yeniliyor.

İlçeyi 10 ayrı bölgeye ayırarak 80 kişilik ekibiyle hizmet veren Torbalı Belediyesi temizlik işleri birimi, rutin çöp toplamanın yanında, kurduğu mobilize ekiplerle çöp konteynırlarını düzenli olarak kontrol ediyor, tamir ve bakımını yapıyor. Konteynırları dezenfekte eden ekip, kullanılmayacak kadar eskiyenleri de yenisiyle değiştiriyor. Çalışmalar sonunda sahadan toplanan eski konteynırlar bakım, onarım ve temizlikleri sonrasında gerekli görülen bölgelerde yeniden kullanılabilecek.

Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Şentürk, "Temizlik işleri ekiplerimiz haftanın 7 günü 24 saat yoğun bir şekilde çalışıyor. Nüfusumuzun çok hızlı artmasına ve hizmet alanımızın genişlemesine rağmen Torbalı'da çöp toplamayla ilgili bir sıkıntımız yok. Tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Yenilenen her konteynırla 300 TL tasarruf edildiğini vurgulayan Şentürk, yaz sezonuna girerken daha ferah ve sağlıklı bir ortam sunmaya çalıştıklarını belirterek, "Konteynırların hijyeninin sağlanması, bakımlarının ve boyalarının yapılması da önemli. Bu çalışmalarımızı da periyodik olarak sürdürüyoruz. Yenileme çalışmaları kapsamında eski ve kullanılamaz durumda olan çöp konteynırını Temizlik İşleri Atölyemizde tamir edip tekrar vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz" diye konuştu.

Çöp işinde çalışan dev bir ekibin bulunduğunu söyleyen Torbalı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Kemal Sevinçli ise, "Çöp toplama işinde çalışan 50'ye yakın aracımız var. Bunlardan 23'ü sıkıştırmalı çöp kamyonu, 4 tanesi traktör süpürge, 1'i vakumlu süpürge, 3'ü damperli kamyon, 2'si kepçe, 2'si servis aracı, 2 tane de ilaçlamada kullanılan pikap kamyonetten oluşuyor. 117 kişinin yer aldığı çöp toplama işi saat 06.30, 07.00, 08.00, 15.00 olmak üzere 4 grup halinde gece saat 23.00'e kadar sürüyor" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hedef, Daha Temiz Torbalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement