Hdp Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci, - Son Dakika
Yerel

Hdp Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci,

Hdp Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci,

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci, engellilerin yaşam şartlarını iyileştirilmesi amacıyla Engelleri Kaldırma Bakanlığı kuracaklarını ifade etti.

17.10.2015 10:35

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci, engellilerin yaşam şartlarını iyileştirilmesi amacıyla Engelleri Kaldırma Bakanlığı kuracaklarını ifade etti.

HDP Milletvekili Adayı Demirci, istatistiklere göre Türkiye nüfusunun yüzde 12'sini engellilerin oluşturduğun belirtti. Demirci, "Engelliler önemli bir nüfusa sahip. Ancak bugüne kadar engelliler de, sorunları da hep görmezden gelindi. Sonuçta engellilerin sorunları dağ gibi birikti. HDP olarak Engelleri Kaldırma Bakanlığı kuracağız. Tüm engelli yurttaşlarımızın toplumsal yaşama katılımının önündeki her türlü engeli kaldıracağız" dedi.

Demirci, kurulacak bakanlığın engelli örgütlerinden oluşacak bir konseyin önerileri doğrultusunda çalışacağını ifade etti. Demirci, "Yaşlı ve engelli yurttaşlarımıza bakım aylığı bağlanması için gelir şartı aranmayacak ve evde bakım ücretleri artırılacak. Sadece akrabaların bakıcı olması şartı ortadan kaldırılacak. Bakıcıların tüm primleri devlet tarafından karşılanacak şekilde sigortalı olmaları sağlanacak. Bakıma ihtiyaç duyan, ama kendi başına bağımsız yaşamak isteyen engelli bireyler için her ilçede bakım evleri kurulacak. Tüm toplu taşıma araçları engellilerin kullanımına uygun hale getirilecek ve engelliler için ücretsiz yapılacak" diye konuştu.

"İSTİHDAMA AĞIRLIK VERİLECEK

Bakıma ihtiyaç duyan kişilerin evlerine ayda iki defa temizlik hizmeti götürüleceğini anlatan Demirci, bakıma ihtiyaç duyan kişilerin sağlık ihtiyaçlarının düzenli olarak yaşadıkları mekanda giderileceğini ifade etti. Kamuya ait kreş ve ana okullarının tümünde engelli çocukların da bulunması sağlanacağını vurgulayan demirci, "Tüm iş yerleri ve sosyal alanlar engellilerin kullanımına uygun hale getirilecek. Belediyelerde engellileri istihdam edecek, engellilere hizmet veren birimlerde tüm çalışanların engellilerden oluşması sağlanacak. Bütün engelli yurttaşlar sosyal güvenceye kavuşturulacak ve engellilerin tüm medikal ihtiyaçları bedelsiz olarak karşılanacak. İş yerlerinde engelli kontenjanları artırılacak ve hızla doldurulacak. Engelli aracı (elektrikli tekerlekli sandalye) kullanmak zorunda olan yurttaşların kent içi ulaşımlarını rahat ve özgürce yapabilmeleri için engelli araç şarj istasyonları kurulacak" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hdp Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci, - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement