Hastane Çalışanlarına Erozyon Semineri - Son Dakika
Yerel

Hastane Çalışanlarına Erozyon Semineri

Hastane Çalışanlarına Erozyon Semineri

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Simav Gönüllüsü Ömer Önder, bir zamanlar yeşili ile övünülen Simav'ın erozyon riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.
Erozyona dikkat çekmek maksadıyla Simav...

07.12.2013 11:09

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Simav Gönüllüsü Ömer Önder, bir zamanlar yeşili ile övünülen Simav'ın erozyon riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Erozyona dikkat çekmek maksadıyla Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesinde çalışan sağlık görevlilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenleyen Önder,burada yaptığı konuşmada önlem alınmadığı takdirde bir zamanlar yeşili ile övünülen Simav'ın topraklarının erozyonla denizlere döküleceğini ve Simav'ın çoraklaşacağını bildirdi.

Hastane Baş Hekimi Uzman Dr. Mesut Karaca'nın da hazır bulunduğu erozyon konulu bilgilendirme toplantısına 57 sağlık çalışanı katıldı. Eğitim Salonunda gerçekleşen toplantıya katılan sağlık çalışanlarına fıstık çamı yetiştirme tekniklerini de öğreten Önder beraberinde getirdiği 100 dolayındaki saksı ve tohumları katılımcılara dağıttı.

Önder dağıttığı tohumları Eylül 2013'de kontrole geleceğini ve en güzel fıstık çamı yetiştirenleri ödüllendireceğini bildirdi.

Gelecek nesillere bereketli topraklar bırakmak için çaba sarf ettiğini dile getiren Önder, "Çocuklarımıza bereketli topraklar bırakmak istiyorsak erozyona karşı bir fidan da siz dikin isimli kampanya başlattık. Bu kampanyaya destek için ilçedeki tüm kurum ve kuruluşları ziyaret ederek bir yandan fıstık çamı tohumu dağıtırken diğer yandan da fıstık çamının nasıl yetiştirileceğini toprakla nasıl buluşturulacağını görsel olarak anlatmaya çalışıyorum. Bu gün de hastane çalışalanlarımızı bilgilendirmek üzere buraya geldim. Sağ olsun. Başhekimimiz Mesut Karaca başta olmak üzere hastane çalışanlarımız kampanyamıza çok önemli destek verdi. 57 kişinin katılımı beni çok sevindirdi. Ben de kendilerine saksısı ve toprağıyla birlikte fıstık çamı tohumu dağıttım. Ayrıca Eylül-2013'de hastanemizi ziyaret ederek en güzel fıstık çamı yetiştirenlerimizi ödüllendireceğimi bildirdim. Herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hastane Çalışanlarına Erozyon Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement