Hasanlar Ortaokulu'nda Çanakkale Şehitlerini Anma Programı - Son Dakika
Yerel

Hasanlar Ortaokulu'nda Çanakkale Şehitlerini Anma Programı

Hasanlar Ortaokulu\'nda Çanakkale Şehitlerini Anma Programı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Hasanlar Köyü Ortaokulunda Çanakkale Şehitlerini Anma Programı düzenlendi.

21.03.2015 13:56

Kütahya'nın Hisarcık ilçesi Hasanlar Köyü Ortaokulunda Çanakkale Şehitlerini Anma Programı düzenlendi.

Düğün Salonunda düzenlenen program şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Okul Müdürü Ali Osman Kılıç, programın açış konuşmasında, Çanakkale Zaferi'nin bir milletin var oluş mücadelesi olduğuna vurgu yaparak, "Çanakkale Zaferi Birinci Dünya Savaşı'nda kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren kahramanlık destanıdır. Bir düğüne gider gibi kurşunlara atılan kahraman askerlerimizin destanıdır. Bu zafer, anaların biricik evlatlarını bağrına basıp; başına kınalar yakıp cepheye gönderdiği bir savaştır. İnanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularının, zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı koymadaki, üstün başarısını gösteren bir mücadeledir. Ülkedeki eğitim düzeyinin oldukça düşük olduğu o dönemde savaşta kaybedilenlerin önemli bir bölümü eğitimli kesimden oluşmaktaydı. Lise çağındaki çocuklar bile "iş başa düştü" deyip kalemi bırakıp silaha sarılmak zorunda kalmıştı. Bir İngiliz generalinin şu sözleri konuya ışık tutması açısından önemlidir. "Çanakkale'nin İngilizler açısından kazancı, Türk milletinin okumuş aydın kesiminin şehit edilmesi, gençliğinin ve geleceğinin elinden alınmasıdır" İşte bu zihniyetin karşısında daima hazırlıklı olmalıyız. Ayrıca bugün bizi parçalamak isteyen karanlık güçlere karşı Çanakkale'deki birlik ve beraberlik ruhumuzu kendimize örnek almalıyız." dedi.

Kılıç,"Hasanlar ortaokulu olarak bu geceyi düzenlemekteki amacımız atalarımızın inanç ve fedakarlıklarını anarak ve anlayarak ülkenin geleceği olan çocuklarımızı işte bu milli bilinçle yetiştirmektir. Büyük Önder Atatürk'ü, Çanakkale Şehitlerimizi ve bugüne dek vermiş olduğumuz tüm aziz şehitlerimizi, Şehitler Günü münasebetiyle, bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun. Allah onlardan razı olsun" diye konuştu.

Daha sonra Çanakkale Savaşının anlatımı, Esat Kabaklı'ın Çanakkale Türküsü ve Sanal müze video gösterisi olarak sunuldu. Öğrenciler tarafından okunan şiirler, oratoryo ve tiyatro gösterisi salonu hınca hınç dolduran izleyenlerden büyük alkış aldı. Gösteriyi izleyen seyirciler arasında gözyaşlarını tutamayanlar oldu.

Programın kapanışında konuşan Hasanlar Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Fahrettin Uygun," Biz bugün burada, bir daha dönmemek üzere gidenlerin, tarihin yazdığı en gerçek en şerefli kahramanları yad ettik. Çok değil 100 yıl önce yüz binlerce vatan evladı bu vatanın bedelini ödemek ve dönmemek üzere Çanakkale'ye gittiler. Amacımız geçmişteki savaşların zaferiyle mutlu olmak değil. Eğer amaç vatan savunması ise, eğer amaç hürriyet davası ise, bir ölüm kalım mücadelesi ise buna savaş diyemezsiniz. Bunu anlatmak boynumuzun borcudur. Çünkü vatan dediğimiz bu toprak; diyeti ağır ödenmiş bir topraktır. Bana deseler ki Çanakkale'yi üç kelimeyle anlat: Derdim ki: Geldiler, gördüler ve döndüler. Bu bayrağın altında konuşuyorsam şu an, hepimiz ciğerlerimize nefes çekebiliyorsak bir bir, unutmayalım; birileri nefesini kaybettiği için biz bu özgürlüğü yaşıyoruz. O yüzden nerden geldiğimizi ve ne yapmamız gerektiğini iyi bilmemiz gerekiyor." dedi.

Çanakkale Şehitlerini Anma Programına, Kaymakam Fethi Savran, Garnizon Komutanı Oğuz Uçak, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, İlçe Emniyet Amiri Muhammet Lütfi Erdem, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, Özel İdare Müdürü Mevlüt Erkul, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hasanlar Ortaokulu'nda Çanakkale Şehitlerini Anma Programı - Son Dakika


Advertisement