Halk Sağlığı Müdürü Kemik'ten Ülgen'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Halk Sağlığı Müdürü Kemik'ten Ülgen'e Ziyaret

Halk Sağlığı Müdürü Kemik\'ten Ülgen\'e Ziyaret

Mersin İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.

17.06.2012 12:20

Mersin İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Kamil Ülgen'i makamında ziyaret etti.

Genel müdürlük makamında yapılan görüşmede, MESKİ Yönetim Kurulu üyeleri Sibel Yalçın, Selçuk Salcan ve Genel Müdür Yardımcısı Nizamettin Yıldırım'da hazır bulundu.

663 sayılı Kanun Hükmü'nde Kararname ile Sağlık Bakanlığı teşkilatının yeniden yapılanmasının ardından Mersin İl Halk Sağlığı Müdürlüğü görevine atandığını söyleyen Dr. Kemik, ziyaretteki amaçlarının iki kurum olarak neler yapabileceği konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak olduğunu söyledi.

Genel Müdür Ülgen ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün yeni kurulduğunu, Dr. Kemik ve mesai arkadaşlarına önümüzdeki süreçte başarılar diledi. Yaşanabilir kentler sıralamasında sağlık hizmetlerinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Ülgen, "Mersin'in yaşanılabilir kentler arasında ilk sıralarda olmasının ciddi sebeplerinden bir tanesi de sağlık hizmetlerinde çok yüksek standart tutturmuş olmasıdır. Bunda sağlık teşkilatımızın tüm çalışanlarının katkısı var. Bundan sonra da hizmetin yükselen bir grafikle vatandaşlarımıza götürüleceğine inanıyorum" dedi

Ülgen, Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilindeki sorumluluk alanında 4 ilçe ve 39 köye hizmet götürdüklerini, içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarına 2012 yılında hazırladıkları program dahilinde devam edeceklerinin altını çizdi. MESKİ'nin Mersin'deki çalışmalarından da söz eden Ülgen, Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi ile denizin temizlendiğini, Kandak Deresi hizasında, 70 bin metrekarelik bir alanda günde 30 bin metreküplük Batı Arıtma Tesisi'nin yapım çalışmalarına bu yıl içerisinde başlanacağını, Mezitli Arıtma Tesisi'nin de 2014 yılı sonunda hizmete gireceğini kaydetti.

Dr. Kemik, MESKİ'nin çalışmalar hakkında Ülgen'den bilgi aldıktan sonra, MESKİ'nin çalışmalarını memnuniyetle izlediklerini ve takip ettiklerini ifade etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halk Sağlığı Müdürü Kemik'ten Ülgen'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement