Halk Oyunları Yarışması - Son Dakika
Yerel

Halk Oyunları Yarışması

Halk Oyunları Yarışması

Adana'da "Okullararası Halk Oyunları İl Birinciliği" başladı.

03.05.2013 12:28

Adana'da "Okullararası Halk Oyunları İl Birinciliği" başladı. Müsabakalara, minik, yıldız ve gençler kategorisinde 33 ekip katılıyor.

Menderes Spor Salonu'nda gerçekleştirilen il birinciliğinde, salonun düzenlenmesi, tüm öğrencilerin salondaki davranışları, tek tip kıyafetleri, değişik yörelerin davul-zurna ile uyumlu oyunları, hakemlerin düzenli ve dikkatli olmaları beğeniyle karşılandı.

Törende konuşan, Milli

Eğitim İl Müdür Yardımcısı Hamit Şentürk, geleneksel halk oyunlarının yaşatılması ve geliştirilmesi için başta okullar olmak üzere, spor kulüpleri ve sivil toplum kuruluşlarının desteğini artırması gerektiğini belirterek, emeği geçenleri kutladı.

Halkoyunları Federasyonu Merkez Hakem Komitesi (MHK) Başkanı Ali Özçelik, müsabakanın düğün havasında geçeceğini, tüm okulların bu yarışma için aylardır hazırlandıklarını, kendilerin gözünde tüm takımların şampiyon gördüklerini belirterek, okul yöneticileri ile eğitmenlere teşekkür etti.

10 hakemin görev yaptığı yarışmaların geleneksel düzenlemeli ve düzenlemesiz, minik, yıldız ve gençler kategorisinde yapılacağını ifade eden Özçelik, 33 ekip arasından dereceye girecek okulların, 21 Mayıs Salı günü Hatay'da gerçekleştirilecek "Okullararası

Halkoyunları Grup Birinciliği"ne katılacaklarını sözlerine ekledi.

Bu arada, müsabakaları, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Kazım Tekin, Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı Hamit Şentürk, Halkoyunları Federasyonu İl Temsilcisi Mehmet Sert, okul müdürleri, öğretmenler ve halkoyunları eğitmenleri katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halk Oyunları Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement