Halk Dansları Ekibi Birincilik Sevincini Paylaştı - Son Dakika
Yerel

Halk Dansları Ekibi Birincilik Sevincini Paylaştı

Halk Dansları Ekibi Birincilik Sevincini Paylaştı

Dicle Üniversitesi Halk Dansları Ekibi, birincilik kupaları ile Rektörlüğe gelerek kupa sevincini Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile paylaştı.

15.04.2015 21:58

Dicle Üniversitesi ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen Üniversiteler Arası Halk Dansları Şenliğinde 20 üniversitenin katıldığı yarışmada Dicle Üniversitesi hem stilize dalında hem de artistik dalda birincilik elde etmesi mutlu etti.

Birincilik kupaları ile Rektörlüğe gelen Halk Dansları Ekibi, galibiyetlerini ve kupa sevincini Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile paylaştı.

Dicle Üniversitesi Halk Oyunları ekibinin davul ve zurna eşliğinde çektikleri halaylara Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, rektör yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, genel sekreter Mustafa Tuna, genel sekreter yardımcısı Hasan Yavuz, konservatuar müdürü ve halk dansları ekibi sorumlusu Doç. Dr. Kürşat Gülbeyaz, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu bölge temsilcisi Nihat Mızrak, Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanı Abdullah Getiren, şube müdürü Mehmet Nur Öncü de katıldı.

Hep beraber çekilen halaylarla birincilik galibiyetini kutlayan ekip ve Rektör Saraç, hatıra fotoğrafı ile günü daha da anlamlı kıldı.

Rektör Saraç, öğrencilerinin elde ettiği bu başarı ile göğüslerinin kabardığını, göstermiş oldukları hem performans hem de misafirperverlikleri için öğrencileri tebrik etti.

"Sizler medeniyetler şehri Diyarbakır'ı ve üniversitemizi en iyi derecede temsil ettiniz. Gerek sahnede ki performansınız gerekse de diğer üniversitelerden gelen öğrenci arkadaşlarınızı ağırlamanız ile takdire şayandınız. Gittiğiniz diğer turnuvalarda Diyarbakır'ı anlatın. Medeniyetlere ev sahipliği yapan, sahabeler ve peygamberleri bağrında yaşatan bu şehri herkese anlatın. Diyarbakır için şarkın Paris'i derler. Aslında bu söylem yanlıştır. Diyarbakır başlı başına kültürüyle bir şehir iken, Paris daha bir kasabaydı. Diyarbakır, özeldir ve sizler bu özel şehri iyi tanıtın" diyen Saraç, halk oyunları ekibinin Mayıs ayında Sivas'ta yapılacak olan Türkiye Halk Oyunları finalinde başarılı olacaklarına inancının tam olduğunu söyledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Halk Dansları Ekibi Birincilik Sevincini Paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement