Hakkari Baro Başkanı ile Mazlum-Der Şube Başkanı Şemdinli'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Hakkari Baro Başkanı ile Mazlum-Der Şube Başkanı Şemdinli'de İncelemelerde Bulundu

Hakkari Baro Başkanı ile Mazlum-Der Şube Başkanı Şemdinli\'de İncelemelerde Bulundu

Hakkari Barosu Başkanlığı ile Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanlığı yetkilileri, çatışmaların devam ettiği Şemdinli ilçesinde incelemelerde bulundular.

02.08.2012 18:34

Hakkari Barosu Başkanlığı ile Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanlığı yetkilileri, çatışmaların devam ettiği Şemdinli ilçesinde incelemelerde bulundular.

İlçede 13 Temmuz'dan beri süren çatışmalar nedeniyle ilçeye bağlı 4 mezrada yaşayan vatandaşların göç ettiği haberini alan Hakkari Baro Başkanı Kutbettin Beyazıt ile Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen ile beraberindeki üyeler, çatışmaların yoğun olarak yaşandığı belirtilen Bağlar köyüne gitmek istedi. Şemdinli ilçe merkezine gelen heyete, 'güvenlik' gerekçesiyle bölgeye gitmelerine izin verilmedi.

Bunun üzerine Şemdinli Kaymakamı Mesut Gençtürk ve Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre ile görüşen baro ve Mazlum-Der üyeleri, daha sonra çatışmaların yaşandığı bölgeyi terk ederek şehir merkezine yerleşen köylülerle görüştüler. Basın mensuplarına bilgi veren Kutbettin Beyazıt, çatışmaların devam ettiğini belirterek, "Köy boşaltmaları söz konusu. Yaşanan çatışmalar boşaltılan köylerin yakınında meydana geliyor. Yoğun bir bombardımanın sürdüğünü öğrendik. Bölgeye güvenlik nedeniyle giriş çıkışlar yasaklandı. İncelemelerimizi tamamladıktan sonra daha detaylı bir açıklama yapacağız" dedi.

Cengiz Şen ise, yetkililer ve göç eden köylülerle görüştüklerini ifade ederek, "Yaşanan çatışmada ne kadar can kaybının olduğunu henüz bilmiyoruz. Çatışma ve operasyonlar devam ediyor. Çatışma seslerini rahatlıkla duyabiliyoruz. Biz mağdur olan köylülere nasıl yardımcı olabileceğimizi görüştük. İncelemelerimizi tamamladıktan sonra raporumuzu basın ile paylaşacağız" diye konuştu. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hakkari Baro Başkanı ile Mazlum-Der Şube Başkanı Şemdinli'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement