Gurbetteki Tekelililer Bayramda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Gurbetteki Tekelililer Bayramda Buluştu

Gurbetteki Tekelililer Bayramda Buluştu

Mersin'in Bozyazı ilçesine bağlı Tekeli Beldesi Belediye Başkanı Yabalak, Ramazan Bayramı'nda gurbette bulunan Tekelilileri bir araya getirdi.

12.08.2013 13:02  Güncelleme: 13:21

Mersin'in Bozyazı ilçesine bağlı Tekeli Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Yabalak, Ramazan Bayramı'nın son gününde gurbette bulunan Tekelilileri bir araya getirdi.

Tekeli Belediye Başkanı Yabalak'ın girişimiyle ilk kez Tekeli 100. Yıl Çamlığı'nda bir araya gelen gurbetteki Tekelililer, bundan böyle her iki dini bayramın son gününde bir araya gelme kararı aldılar. Tekelililer buluşmasına, Tekeli Belediye Başkanı Yabalak, Tekmen Belediye Başkanı Mehmet Taş, Tekeli eski belediye başkanları Arif Kır ile Arif Çinko ve gurbette bulunan yaklaşık 100 Tekelili katıldı.

Yurdun dört bir yanında bulunan Tekelililerin ilk defa böyle bir organizasyonla biraya geldiğini belirten Başkan Yabalak, çağrıya uyarak gelenlere teşekkür edip bayramlarını kutladı. Yabalak, "Bu toplantıyı gurbetteki Tekelililer için ilk defa tertipledik. İnşallah bunun devamı gelir ve geleneksel hale dönüşür. Amacımız yıllardan beri gurbete çıkmış iş, güç kargaşası içerisinde memleketlerine sık sık gelme imkanı bulamayan hemşehrilerimizi biraya getirerek Tekeli'deki hemşehrileri ile tanıştırmak, kaynaştırmak ve sosyal ilişkilerini geliştirmelerinde yardımcı olmak. İlk defa olmasına rağmen katılım yoğun. İnşallah gelecek yıllarda gurbetteki tüm Tekelilileri burada toplamak nasip olur. Bir araya gelmemizde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Evinize hoş geldiniz" dedi.

Yapılan bir organizasyon ile Ankara'da Tekelililer olarak toplandıklarını, bunu daha geniş tutarak Tekeli'de de gerçekleştirmek için girişimlerde bulunduklarını söyleyen Ankara'da görevli Zafer Kaplan ise "Belediye başkanımızın girişimiyle ilk defa memleketimizde hemşehrilerimiz ile bir araya geldik. Bunun sürekli olmasını temenni ediyorum. Katılımın her yıl daha da artacağına inanıyorum. İnsanın kendi memleketinde olması, hemşehrileri ile hasret gidermesi ne güzel" şeklinde konuştu.

Buluşmada hasret gideren Tekelililer, iki dini bayramın 3. günü saat 15.00'te biraya gelme kararı alarak, Ramazan Bayramı'nda gelemeyen Tekelililere ulaşılarak Kurban Bayramı'nda gelmelerinin sağlanması kararı aldılar. Gurbete bulunan Tekeli vatandaşlar, ilk defa yapılan buluşmanın çok güzel geçtiğini, yıllardır göremedikleri yakınlarını, arkadaşlarını görme imkanı bulduklarını, özellikle de yeni yetişen kuşağın birbirini tanıma fırsatı yakaladıklarını ve tanıştıklarını ifade ederek, "Bizi biraya getirmede emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Kurban Bayramı'nda katılımın daha da yüksek olması için hepimiz ulaşabildiklerimize ulaşarak katılımlarını sağlayacağız" dediler. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gurbetteki Tekelililer Bayramda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement