Güney Afrikalı Heyet, Konya Vali Vekili Hasan Karakaş'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Güney Afrikalı Heyet, Konya Vali Vekili Hasan Karakaş'ı Ziyaret Etti

Güney Afrikalı Heyet, Konya Vali Vekili Hasan Karakaş\'ı Ziyaret Etti

Güney Afrika Free State Eyaleti Hükümet Başkanı Es Magashule ve beraberindeki heyet, Konya Vali Vekili Hasan Karakaş'ı ziyaret etti.

21.06.2013 17:20

Güney Afrika Free State Eyaleti Hükümet Başkanı Es Magashule ve beraberindeki heyet, Konya Vali Vekili Hasan Karakaş'ı ziyaret etti.

Magashule, ziyarette yaptığı konuşmada, yaşadıkları ülkenin henüz gelişmekte olan bir ülke olduğunu söyledi.

Türkiye ile ilişkileri geliştirmek istediklerini ifade eden Magashule, "Öğrenci değişim programı kapsamında Türkiye'ye öğrenci gönderip mühendis ve teknisyen olarak eğitilmeleri konusunda bir amacımız var. Bunun yanında biz tarım eyaletiyiz. Ülkemizde tarım yapılıyor fakat aldığımız ürünleri eyaletimizde işleme teknolojimiz ve imkanımız yok. Bu konuda da bizim bir eksikliğimiz var" dedi.

Konya Vali Vekili Hasan Karakaş da ziyaretten memnuniyetini dile getirdi.

Konya'nın tarımsal açıdan sadece Türkiye'yi değil birkaç ülkeye yetecek bir potansiyelenin olduğunu aktaran Karakaş, şunları kaydetti:

"Yakında Konya'da 5'inci üniversite kurulacak. Bu üniversitede gıda ve teknoloji üzerine kurulan bir üniversitedir. Sadece gıda ve teknolojileri üzerine çalışacak. Konya aynı zamanda bir sanayi ve endüstri şehridir. Hava yolu, hızlı tren, karayolu ve denize yakınlığı çok büyük bir avantaj olarak görüyorum. Bu sebeple iki ülkenin yatırımcılarının, özel sektörün, hatta devletlerin karşılıklı anlaşmalarla ticari anlaşmalar yapmaları her iki ülkenin faydasına olacaktır."

Konuşmaların ardından, Karakaş ve Magashule karşılıklı olarak hediye takdim etti. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güney Afrikalı Heyet, Konya Vali Vekili Hasan Karakaş'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement