Güneş Işınlarından Gözlerinizi Koruyun - Son Dakika
Yerel

Güneş Işınlarından Gözlerinizi Koruyun

Güneş Işınlarından Gözlerinizi Koruyun

Yaz aylarında güneş ışınlarının kuvvetlenerek dik ve dike yakın açıyla gelmesi göz sağlığını tehdit ediyor.

18.05.2012 14:31

Yaz aylarında güneş ışınlarının kuvvetlenerek dik ve dike yakın açıyla gelmesi göz sağlığını tehdit ediyor. Doruk Sağlık Grubu Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Tamer, yaz aylarına girmeye hazırlandığımız şu günlerde göz sağlığına dikkat edilmesi konusunda uyardı.

Doruk Sağlık Grubu Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Tamer, yazın gelmesiyle birlikte artan güneş ışınlarının göz sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Dr. Ahmet Tamer, gözlerin güneş ışığına maruz kalmaması ve mevsim değişikliği sebebiyle oluşacak alerjilere dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Ultraviole ışınlarının gözler üzerindeki olumsuz etkisine dikkat çeken Uzman Dr. Ahmet Tamer, gözlerin güneş ışınlarından mutlaka korunması gerektiğini belirtti. Numaralı gözlük ya da kontak lens kullanmayan kişilerin gözlerini korumak için güneş gözlüğü kullanabileceğini kaydeden Tamer, "Ultraviyole ışınlarından korunmak için camın kalitesi önemlidir. Kaliteli camlarda gözün korunma derecesi de artar. Düşük kaliteli gözlüklerin göz sağlığını olumsuz etkilediği inanışı yanlıştır. Ancak görme kalitesini düşürür. Gözün iyi ve sağlıklı korunmasını sağlamak için Sağlık Bakanlığı tarafından sertifikalandırılan gözlükler tercih edilmelidir. Lens kullanmayan kişiler gözü korumak için güneş gözlüğü kullanmalıdır" dedi.

LENSLE DENİZE VE HAVUZA GİRMEYİN

Kontak lenslerle denize veya havuza girmenin sakıncalı olduğuna dikkat çeken Tamer, lens gözde iken denize ya da havuza girilmesi halinde gözün mikrop kapabileceğini, keratit gibi tehlikeli göz enfeksiyonlarının oluşabileceğini söyledi.

Mevsim değişikliğiyle birlikte göz alerjilerinin oluşabileceğini de hatırlatan Tamer, "Polenler yüzünden göz alerjileri ilkbahar ve yaz aylarında daha sık görülebilir. Alerji durumunda gözlerinizi kaşımayın ve doktora başvurun" ifadelerini kullandı.

(MŞ)

18.05.2012 14: 10: 57

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güneş Işınlarından Gözlerinizi Koruyun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement