Gümüşhane Yurtkur'da Kariyer Günleri - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane Yurtkur'da Kariyer Günleri

Gümüşhane Yurtkur\'da Kariyer Günleri

Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, Yurt-Kur’da düzenlenen kariyer günleri programına katılarak hem erkek hem de kız öğrencilere kariyer planı ile ilgili bilgiler aktardı ve hayat tecrübelerini paylaştı.

26.03.2014 08:14

Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, Yurt-Kur'da düzenlenen kariyer günleri programına katılarak hem erkek hem de kız öğrencilere kariyer planı ile ilgili bilgiler aktardı ve hayat tecrübelerini paylaştı.

Her iki yurdun da kantinlerinde düzenlenen programlara Yurt-Kur Ahmet Ziyaüddin Yurt Müdürü Süleyman Turhan, Gümüşhane Yurt Müdürü Semra Bayrak, kurum çalışanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programı farklı bir formatta gerçekleştirerek öğrencilerle söyleşi şeklinde önce onlara sorular yönelten Boşnak, daha sonra öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Öğrencilere kariyer planı eğitimi, kariyerin nasıl yapılacağı konularında bilgiler aktaran Boşnak, öğrencilere "kariyer nedir, kariyer planını nasıl yaparsınız, kariyer deyince ilk aklınıza gelen nedir?" sorularını sorup cevapları aldıktan sonra kendi birikimlerini aktardı.

Kariyerin bir alanda iyi olmaktan ziyade bir yaşam şekli olduğunu kaydeden Boşnak, "Başarılı olmak için hangi alanda olursa olsun bulunduğunuz konumu ve seviyenizi bilip attığınız adımlar kariyerdir. Bunun için alacağınız eğitimler, eşiniz, aileniz hepsi buna dahildir. Bu bir bütündür." dedi.

Kendi kariyer yaşamından örnekler de aktaran Boşnak, genç öğrencilerin hep sınav, KPSS ve işe girmeyi kariyer olarak planladıklarını belirterek, "Sınavlar kariyerin bir parçası ve başlangıcı ama yanında başka bir alanda da kariyer yapabilirsiniz. Hem sporcu hem hem doktor olabilirsiniz mesela, spor hekimliği yapabilirsiniz." diyerek öğütler verdi.

Kariyerde iyi yönlerin birleştirilerek zirveye gidilmesi için yapılması gerekenlerden de bahseden Boşnak, "Fikir zenginliği açısından Gümüşhane'nin size ihtiyacı var, sizin de bize ihtiyacınız var. Hayatınızdaki kariyeri yaparken, görmüş, geçirmiş, birikimli insanlardan yararlanmanız lazım. Gittiğiniz ilin medyasını takip edin, kültürel yapısını öğrenip adapte olun ve en önemlilerinden birisi yaşadığınız şehri sevin." dedi.

Kendi öğrencilik hayatından da örnekler vererek, günümüzde üniversite öğrencilerinin daha sosyal, daha birikimli ve kendi dönemlerinden daha iyi durumda olduğunu dile getiren Boşnak, "Sizler, çok farklı yörelerden gelen kültür mozaiğisiniz" tespitinde bulundu.

Programına katılan öğrencilerin ısmarladığı çayı içen Boşnak, isteyen öğrencinin dilediği zaman İl Sağlık Müdürlüğüne gelerek kendisinin de çayını içebileceğini belirterek, daha sonra öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Ahmet Ziyaüddin Yurt Müdürü Süleyman Turhan da önceki yıllarda başlattıkları bu programlara öğrencilerin ilgi gösterdiğini belirterek, İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak'a davetlerini kırmayıp katıldığı için teşekkür etti ve öğrencilerin programdan oldukça memnun ayrıldığını ifade ederek, programın belirli periyotlarda tekrarlanacağını söyledi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane Yurtkur'da Kariyer Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement