Gümüşhane İl Özel İdaresi'nin Yeni Asfalt Plenti Gün Sayıyor - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane İl Özel İdaresi'nin Yeni Asfalt Plenti Gün Sayıyor

Gümüşhane İl Özel İdaresi\'nin Yeni Asfalt Plenti Gün Sayıyor

Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin saatte 60 ton olan asfalt üretim kapasitesini 160 tona çıkaracak olan 2,2 milyon TL’lik yeni asfalt plenti tesisi hızla yükseliyor.

19.06.2015 15:04

Gümüşhane İl Özel İdaresi'nin saatte 60 ton olan asfalt üretim kapasitesini 160 tona çıkaracak olan 2,2 milyon TL'lik yeni asfalt plenti tesisi hızla yükseliyor.

Beraberinde İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan'la birlikte Kale köyünde bulunan tesisi ziyaret eden Vali Yücel Yavuz, çalışmalar ve tesisin son durumu hakkında bilgi aldı.

Kurumun Kale Bakımevinde bulunan 1999 model asfalt plentinin sökülerek yerine çevre dostu, enerji verimliliği olan ve yüksek kalite asfalt üreten yeni bir tesis yapılmasıyla ilgili İl Genel Meclisi kararının ardından yürütülen süreç son aşamaya geldi. İller Bankası kredisiyle yapımı gerçekleştirilen ve 2 milyon 297 bin 460 lira bedelle ihale edilen tesis önümüzdeki haftalarda test sürecine geçecek ve ardında da tam kapasite hizmete girecek.

Destek Hizmetleri Şube Müdürü Hasbi Yılmaz Şahinöz, sorumlu mühendisler Hüseyin Aslan, Burak Aslan, tesisi kuran firma yetkilileri ve Kale Bakımevi Sorumlusu Aslan Tokmak'ın da hazır bulunduğu inceleme ziyareti sırasında tesisle ilgili bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, eski tesisin saatte 60 ton asfalt üretirken, yeni tesisin bu kapasiteyi 160 tona çıkaracağını, üstelik kapasitedeki yüzde 140'lık artışa karşın işletme ve bakım giderlerinde ise yüzde 40'lık bir tasarruf sağlanacağını söyledi.

Akdoğan, tesisin son teknoloji ürün olan filtreleme ünitesi sayesinde ve sıvılaştırılmış doğalgaz yakıt sistemi kullanılacak olması nedeniyle çevreye olumsuz etkisinin en alt düzeyde olduğunu da sözlerine ekledi.

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz ise yeni asfalt plenti ile birlikte köylerdeki mevcut yolların standartlarının daha da yükseltileceğini, köy yollarının Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) binder ve aşınma tabakaları şeklinde asfaltlanacağını söyledi.

Yeni tesisin yanısıra modern karayolu yapımında kullanılan ve asfalt serme finişeri adı verilen makine ve 2 adet silindirin de Özel İdare makine parkına kazandırıldığını kaydeden Vali Yavuz, yatırımın gerçekleşmesi için karar alan İl Genel Meclis üyelerine ve emek veren herkese teşekkür etti. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane İl Özel İdaresi'nin Yeni Asfalt Plenti Gün Sayıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement