Gümüşhane'de İnsan Hakları Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de İnsan Hakları Günü Kutlandı

Gümüşhane\'de İnsan Hakları Günü Kutlandı

Gümüşhane’de 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

10.12.2015 15:24

Gümüşhane'de 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

İl İnsan Hakları Kurulu tarafından düzenlenen program Gümüşhane Kültür Merkezinde icra edildi. Program bina girişinde ki fuaye alanında insan hakları temalı fotoğraf sergisi açılışıyla başladı.

Törene Vali Yardımcısı Şenol Turan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kurul üyeleri, kamu kurum müdürleri, vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Kadir Caner Doğan "İnsan haklarının korunması ve güvence altına alınması konusunda insanların bilgilendirilmesi ve insan hakları bilincinin yaygınlaştırılması" konusunda konferans gerçekleştirdi.

Sunumunda insan hakları kavramının ortaya çıkışı ve gelişiminden bahseden Doğan, çocuk, kadın ve engelli haklarından bahsettikten sonra güncel temel insan hakları sorunlarının göçler ve mülteci sorunu, işsizlik ve yoksulluk-sefalet olduğunu söyledi.

Konferansın ardından il genelinde ki liseler arasında düzenlenen "İnsan olarak en önemli hakkınızın ne olduğunu düşünüyorsunuz" konulu kompozisyon yarışmasında üçüncü olan Şiran Fen Lisesi öğrencisi Kader Nur Aksu, şiir yarışmasında üçüncü olan Kelkit Muammer ve Enver Şahin Anadolu Lisesi öğrencisi Abdulsamet Demir ile resim yarışmasında üçüncü olan Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Yunus Emre Demir'e ödüllerini İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kompozisyon yarışmasında ikinci olan Kelkit Abdulhamit Han Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Gülsüm Türkel, şiir yarışmasında ikinci olan Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İlknur Topuz ile resim yarışmasında ikinci olan Gümüşhane Lisesi öğrencisi Bahar Yıldız'a ödülleri Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, kompozisyon yarışmasında birinci olan Şiran Fen Lisesi öğrencisi Kevser Yıldız, şiir yarışmasında birinci olan Şiran Fatih Sultan Mehmet Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Beytullah Paça ve resim yarışmasında birinci olan Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Büşra Doğan'a ödüllerini Vali Yardımcısı Şenol Turan verdi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de İnsan Hakları Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement