Güller Yeşil Sahada Açıyor Projesi Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Güller Yeşil Sahada Açıyor Projesi Devam Ediyor

Güller Yeşil Sahada Açıyor Projesi Devam Ediyor

Karabük Cumayanı Köyü Eğitimi Geliştirme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından yapılan 'Güller Yeşil Sahada Açıyor' projesi kapsamında Cumayanı Köyünde "Erken Evliliğe Hayır, Eğitime Evet" adlı bir toplum yürüyüşü ve etkinliği yapıldı.

04.05.2013 19:07

Karabük Cumayanı Köyü Eğitimi Geliştirme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından yapılan 'Güller Yeşil Sahada Açıyor' projesi kapsamında Cumayanı Köyünde "Erken Evliliğe Hayır, Eğitime Evet" adlı bir toplum yürüyüşü ve etkinliği yapıldı.

Düzenlenen etkinliğe, Vali Yardımcısı Ali Uysal, Kardemir Karabük spor Kulüp Başkanı Nevzat Şahin,

Karabük Valiliği AB Koordinasyon Merkezi çalışanları ve İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Personeli ile Cumayanı köyü halkı katıldı.

AB Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından AB hibesi alınarak, Karabük Valiliği AB Koordinasyon Merkezi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanlığı desteği ile gerçekleşen ve 1 Şubat - 31 Mayıs tarihleri arasında sürecek olan proje ile ilgili Cumayanı İlköğretim okulunda

"Erken Evliliğe Hayır, Eğitime Evet" toplantısı yapıldı.

Okulun çok amaçlı salonunda gerçekleşen etkinlikte konuşan Cumayanı Köyü Eğitimi Geliştirme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Cafer Şengül, yapılan proje ile "İl Merkezine 10 kilometre uzaklıkta olan Batının Doğusu olarak görülen ve suç oranlarının fazla olduğu, suça meyilli gençlerimizin yetiştiği, parçalanmış, bölünmüş ailelerin çok olduğu, ekonomik ve kültürel, çevresel, sportif alanda dezavantajlı olan köyümüzde, bayan futbol takımının ilimizde tanıtılması, gençlerimizin özgüvenlerinin kazanılmasının sağlanması, gençlerin eğitimlerine devam etmesi için büyük bir adım atılmıştır.

Proje kapsamında oluşturulan bayan Futbol takımı Türkiye' ikincisi

olmuştur. Cumayanında kızlarımızın eğitime devam etmelerinin sağlanması ve erken evlenmelerine engel olunması, küçük yaşta evliliğin olumsuz yönleri hakkında eğitim verilerek, köy halkımızda belirli bir bilinç oluşturulacaktır. Projemizle; köyümüzdeki erken evlilik, akraba evliliği, bilinçsiz evlilikler sonrası gelecek nesli tehdit eden büyük bir sorun ortadan kalkmış olacaktır" dedi.

Karabükspor Kulüp Başkanı Nevzat Şahin ise, köyde genç potansiyelin yoğun olduğunu ve çocukların eğitimlerinin yanı sıra değişlik spor dallarında da başarılı olacaklarını ve bu noktada ellerinden geldiği kadar destek olacaklarını söyledi.

Son olan Karabük Vali Yardımcısı Ali Uysal ise böylesi anlamlı bir projenin hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Etkinlik ikram ve fidan dikimi ile sona erdi.

(YE-

04.05.2013 18: 58: 24

TSI

NNNN - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güller Yeşil Sahada Açıyor Projesi Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement