Gribal Hastalıklara Dikkat - Son Dakika
Yerel

Gribal Hastalıklara Dikkat

Gribal Hastalıklara Dikkat

Sarıkamış Devlet Hastanesi Başhekimi İsa Kaya, gribal hastalıklara karşı uyarılarda bulundu.

09.11.2013 16:27

Sarıkamış Devlet Hastanesi Başhekimi İsa Kaya, gribal hastalıklara karşı uyarılarda bulundu.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sonbahar ve kış mevsimleriyle havaların aniden soğuyup tekrardan ısınmasının gribal enfeksiyona yakalanma riskini artırdığını söyledi.

Gribal hastalıklara yakalanmamak için vatandaşların giyeceklerine ve yiyeceklerine dikkat ederek, soğuktan korunması gerektiğine vurgu yapan Kaya, "Bu hastalıklarda el hijyeni çok önemli. Bir ailede bu hastalığa yakalanan bir birey varsa kullandığı, havlu, çatal, kaşık ayrı olması gerekir. Ortak eşya kullanımından kaçınılmalıdır" dedi.

Gribin belirtilerinin burun akması, göz yaşarması, iltihaplanma şeklinde olduğunu belirten Kaya, şunları kaydetti:

"Öksürük ve akıntı insanları zor durumda bırakabilir. Öncelikle hastaların bu dönemde burun akıntısı, geniz akıntısı, kulakta ve boğazda dolgunluk hissi, boğaz ağrısı, ateş ve öksürük gibi belirtiler olduğu zaman acilen bir hekime görünmelidirler. Koruyucu olarak, bu mevsimlerde daha çok el yıkanması sıklıkla olmalıdır, bol sıvı gıda özellikle C vitamini içeren meyveler tüketilmelidir. Kronik hastalığı bulunanlar grip aşısı yaptırmalıdırlar. Grip enfeksiyon tüm vücudun direncini kırdığı için bu hastalıklarda dinlenme çok iyi bir tedavi yöntemidir. Ayrıca 65 yaş üstü kronik akciğer hastalarında, bu KOAH, astım, şeker hastalığı olan hastalarımız kasım ayının sonuna kadar yıllık grip aşılarını yapmalarında fayda var." - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gribal Hastalıklara Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement