Gezi Parkı Olaylarının Birinci Yılı - Son Dakika
Yerel

Gezi Parkı Olaylarının Birinci Yılı

Gezi Parkı Olaylarının Birinci Yılı

Adana'da, dünkü izinsiz gösterilerde bir sivil polisin CHP Adana Milletvekili Develi'yi tanıyamamasından dolayı fiziki engellemede bulunduğu bildirildi.

01.06.2014 17:18

İl Emniyet Müdürlüğü, Gezi Parkı olaylarının birinci yılı nedeniyle dün düzenlenen izinsiz gösterilerde, bir sivil polisin CHP Adana Milletvekili Turgay Develi'yi tanıyamamasından dolayı fiziki bir engelleme yaşandığını, uyarı sonrasında engellemeye son verildiği bildirdi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, dün Atatürk Parkı'nda, akşam saatlerinde yaklaşık bin kişilik grubun eylem yapmak amacıyla toplandığı belirtildi.

Eylemin marjinal gruplar tarafından provoke edileceği şeklinde telkin ve uyarılarda bulunulduğu hatırlatılan açıklamada, etkinliğin yasa dışı bir eyleme dönüşmesi üzerine çevik kuvvet şube müdürlüğü görevlilerince önlem alındığı ifade edildi.

Grubun önündeki maskeli şahıslarca polis ekiplerine fiili saldırıda bulunulması üzerine TOMA ile tazyikli su kullanılarak grubun dağıtıldığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çevrede bulunan ara sokaklara ve Atatürk Parkı'na kaçan şahıslarca gerek polis araçlarına, gerekse görevli polislere ve diğer kişilere karşı cam bilye, taş ve sopayla saldırıda bulunulmuştur. İkazlara rağmen dağılmayıp saldırılarına devam eden eylemcilere karşı yapılan yakalama işlemi sırasında arbede yaşanmıştır. Bazı eylemciler şüphelilerin yakalanmaması amacıyla görevli polislere müdahalede bulunmuşlar ve personelin elinden şüphelileri almaya çalışmışlardır. Bu kargaşa sırasında bir sivil personelimizin CHP Adana Milletvekili Turgay Develi'yi tanıyamadığından arka tarafından kolunu boynuna dolayarak geriye çekmek istediği sırada, diğer bir sivil görevlimizin milletvekilimizi tanıması ve görevlimizi uyarması ile sayın milletvekiline yönelik tanımadan yapılan bu fiziki engellemeye anında son verilmiştir." - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gezi Parkı Olaylarının Birinci Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement