'Geri Dönüşüm Atık Toplama Yarışması' Sonuçlandı - Son Dakika
Yerel

'Geri Dönüşüm Atık Toplama Yarışması' Sonuçlandı

\'Geri Dönüşüm Atık Toplama Yarışması\' Sonuçlandı

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, 5-11 Haziran 'Dünya Çevre Koruma Haftası' dolayısıyla 'Geri Kazanım Projesi' adıyla ilköğretim ve ana okullarının katıldığı geri dönüşüm atık toplama yarışması düzenledi.

06.06.2012 16:48

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, 5-11 Haziran 'Dünya Çevre Koruma Haftası' dolayısıyla 'Geri Kazanım Projesi' adıyla ilköğretim ve ana okullarının katıldığı geri dönüşüm atık toplama yarışması düzenledi.

Toroslar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Toroslar İlçesi'nde bulunan 41 ilköğretim okulu ile 9 anaokulunun katıldığı ve 3 ay süren yarışmada en fazla geri dönüşüm atık toplayan okullara ödülleri verildi. 50 okulun 3 ay içerisinde yaklaşık 24 ton geri dönüşüm topladığı yarışmada, 6 ton 378 kilogram geri dönüşüm atık toplayan Vali Sabahattin Çakmakoğlu İlköğretim Okulu birinci oldu.

Abdullah Günaydın İlköğretim Okulu, 4 ton 71 kilogram geri dönüşüm atık toplayarak ikincilliği elde ederken, Necatibey İlköğretim Okulu ise 2 ton 861 kilogram atık ile 3. oldu.

Dereceye giren okulların ödüllerini vermek üzere Toroslar Belediyesi Tiyatro Salonu'nda ödül töreni düzenledi. Törene, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Toroslar Belediye Başkanı Tuna, çevre kirliliğinin en önemli sonucu olarak gösterilen ekolojik dengenin bozulmasını önlemek ve çocuklara çevre bilincini aşılamak amacıyla düzenledikleri etkinliğe katılan okullara teşekkür etti. Kendilerinden sonra gelecek çocukların çevre bilincini oluşturabilmek için temizlik kampanyaları ve çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Tuna, "Çocuklarımızla birlikte sokaklarda sigara izmariti, kağıt ve birçok atık topluyoruz. Çocuklarımıza soruyoruz, 'temizlik yapmak zor mu' diye; 'zor' diyorlar. Eğer bizler kirletmezsek o temizliği yapmaya ihtiyaç duyulmayacaktır. Belediye olarak zaten rutin olarak bu görevi yerine getiriyoruz" dedi.

Vatandaşlardan çevreye zarar verilmemesi konusunda destek isteyen Tuna, "Bu ülke siz çocuklarımıza emanet olacak. Bu ülkenin yöneticileri, bilinçli, bilgili, anlayışlı, çevresine hassasiyet gösteren vatandaşlar olacaksınız. Bizler sizin bilgi çağını en iyi şekilde takip edebilen, Türk milletinin var olan değerlerini taşımak için mücadele eden gençler olmanızı istiyoruz. Belediye olarak bu doğrultuda çalışıyoruz. Geri dönüşüm atık toplama yarışmasına katılan tüm okullarımıza, atıkları toplayan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başkan Tuna'nın konuşmasının ardından dereceye giren okullara ödülleri verildi. Derece yapamayan okullara ise teşekkür belgesi takdim edildi.

Ödül törenin ardından dereceye giren okul müdürleri söz aldı. Çocukların davranış bilincini kazandırabilmek amacıyla gerçekleştirilen bu etkinlikten dolayı Başkan Tuna'ya teşekkür eden okul müdürleri ise "Başkanımızın bu çalışması ile çocuklarımıza çevre ve geri dönüşüm bilinci kazandırmayı başardık. Milli ekonomiye bir katkımız oldu. Demirtaş ve Alsancak Mahallerimizde oturan çocuklar evlerinde ve sokaklarında buldukları kağıtları, petleri getirdiler. Önemli olan dereceye girmek değil, çocuklarımızda çevre kültürünü oluşturabilmektir. Toplanan atıkları geri dönüşüme kazandırdığımız için çok mutluyuz. Herkesten bu duyarlılığı göstermesini istiyoruz" ifadelerini kullandılar. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Geri Dönüşüm Atık Toplama Yarışması' Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement