Genel Sekreterlikten Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Genel Sekreterlikten Değerlendirme Toplantısı

Genel Sekreterlikten Değerlendirme Toplantısı

Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından her ay düzenli olarak gerçekleştirilen “ Verimlilik Değerlendirme Toplantılarının” 2.’si yapıldı.

11.02.2015 09:28

Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından her ay düzenli olarak gerçekleştirilen " Verimlilik Değerlendirme Toplantılarının" 2.'si yapıldı.

Genel Sekreterliğe bağlı kamu hastanelerinin Ocak ayına ait verilerinin değerlendirildiği toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu, geçtiğimiz hafta sonunda eski Kadın Doğum Hastanesinin ek binasında çıkan yangın nedeniyle herkese geçmiş olsun diliyorum. Bundan sonra çok daha dikkatli olmamız gerekiyor. Gerekli önlemleri almamız lazım" dedi.

Karaman Devlet Hastanesi acil servis otoparkının çok kısa sürede çözüldüğünü hatırlatan Dr. Erenoğlu, bu konuda kendilerine destek olan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'a bir kez daha teşekkür ediyorum. Karaman şanslı bir ildir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Lütfi Elvan önderliğinde tüm kurumların uyum ve dayanışma içinde olduğunu, hangi kurumdan ne istersek kendilerine yardımcı olduklarını ifade etti.

Sağlık yöneticilerine kurumlarında personel planlamalarını ve düzenlemelerini doğru ve yerinde yapmalarını da isteyen Dr. Ayhan Erenoğlu, "Görev yapan tüm personelin ister güvenlik, ister temizlik, isterse de sağlık personeli olsun aktif ve özenli çalışması gerekmektedir. Personellerimizi etkin kullanmazsak, çalıştırmazsak, denetimlerini yapmazsak sistemi istediğimiz gibi döndüremeyiz. Herkes görevini layıkıyla yapacak. Hepimiz birbirimizin elinden tutacağız, destek olacağız" dedi.

Sağlık yöneticilerinin kurumlarında ekip olarak sık sık gezmelerini de isteyen Dr. Erenoğlu, "Eksiklikleri siz görün, siz tespit edin. Gezmekten zarar gelmez. Gezerken hem personelinizi denetlemiş hem de ziyaret etmiş olursunuz. Personelle iletişime geçmenin önemini hepiniz biliyorsunuz. Onlara nasılsınız diye sorduğunuzda kendilerini onura etmiş olursunuz" diye konuştu.

Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu, kurumlarına başvuran acil ve poliklinik hasta sayılarında artış olduğunu, bu sayıların daha da artacağına inandıklarını söyledi.

Erenoğlu, bu artışın kalitenin yükseltilmesiyle devam edeceğini savundu. Özellikle Karaman'ın vizyon hastanesi konumunda olan Devlet Hastanesinde hasta karşılama ve yönlendirme timinin derhal hizmete girmesini istedi. Hastaneye başvuran her hastanın VİP hizmeti almasını istediğini bildirirken " Vatandaşımız sunulan sağlık hizmetinin her aşamasında kolaylık ve kalite görmeli ve bunu hissetmeli, memnuniyeti artırmalıyız" dedi.

Kamu Hastaneleri kurumunun üst düzey yetkilileri ile görüşülerek ilimizin ihtiyacı olan Kardiyovasküler Cerrahi ( KVC) ile anjiografi ünitelerinin ve cihazlarının en kısa sürede Devlet Hastanesine kazandırılacağının müjdesini veren Genel Sekreter diğer taraftan Taş Kırma (ESWL) ve Mamografi cihazları için de girişimlerde bulunduklarını da vurguladı.

Ocak ayı verimlilik değerlendirme toplantısı sunumların ardından sona erdi. - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genel Sekreterlikten Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement