Genel Başkan Çelik'ten Güler'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Genel Başkan Çelik'ten Güler'e Ziyaret

Genel Başkan Çelik\'ten Güler\'e Ziyaret

Türkiye AFAD Çalışanları Sendikası (AFAD-SEN) Genel Başkanı Ayhan Çelik, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Muş İl Müdürü Emrullah Güler’i ziyaret etti.

16.11.2016 13:27

Türkiye AFAD Çalışanları Sendikası (AFAD-SEN) Genel Başkanı Ayhan Çelik, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Muş İl Müdürü Emrullah Güler'i ziyaret etti.

Genel Başkan Yardımcısı Doğan Sarıçayır ile birlikte bir süre önce göreve başlayan KYK İl Müdürü Emrullah Güler'i ziyaret eden AFAD-SEN Genel Başkanı Ayhan Çelik, yurt konusunda özellikle Muş'ta çok mesafe kat edildiğini ifade etti. Ayhan Çelik, AK Parti hükümetiyle birlikte öğrencilerin 2 kişilik odalarda kalmaya başladığını ve otel konforunda yurtlarda kaldığını hatırlatan Genel Başkan Çelik, "Öğrenciler, geçmişte yurtlarda kalmak için çok büyük zorluklar yaşıyordu. Üstelik geçmiş dönemde yurtların kalitesi de ortadaydı. Ama AK Parti iktidarıyla birlikte özellikle yurt konusunda çok önemli mesafeler kat edildi. Öğrencilerimiz 2 kişilik odalarda, 5 yıldızlı otel konforundaki yurtlarda kalıyor" dedi.

Öğrencilerin Muş'a gelmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Çelik, "Öğrencilerin Muş'u tercih etmesi için bazı artıların oluşması lazım. Kaliteli eğitimin yanında huzur ve barınma konusu da çok önemlidir. Özellikle barınma konusunda KYK'ya büyük görevler düşüyor. Şu anki yurtlarımızdaki kalitenin öğrencilerimize iyi bir şekilde anlatılması lazım. Bu konuda hepimize görev düşüyor. Tanıtımı iyi yaparsak öğrenciler Muş'u tercih eder ve hal böyle olunca memleketimiz kazanır" diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta yeni görevine başlayan KYK İl Müdürü Emrullah Güler ise, kendisinin Muşlu olduğunu ve vefa borucunu ödemek için tüm gayretini kullanacağını belirtti. Daha önce görev yaptığı Bursa'da, Muşluların yer aldığı sivil toplum kuruluşlarında aktif bir şekilde görev yaptığını dile getiren Emrullah Güler, Muşluya hizmet etmeyi kendisine borç bildiğini kaydetti. Muş'un hassas bir bölgede olduğunun altını çizen Güler, "Görevimin zorluğu ve hassasiyetinin farkındayım. Buraya değişik illerden öğrencilerimiz geliyor ve hepsinin yaşam kültürü farklı olabiliyor. Biz bu farklılıkları göz önünde bulundurarak öğrencilerimizi kazanacağız" dedi.

Yurtların tanıtımı konusunda herkese görev düştüğünü vurgulayan Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yurtlarımızı ne kadar iyi tanıtırsak o kadar öğrenci kazanırız. Yurtlarımızın tanıtımını yaparken de, aynı zamanda öğrencilerimizle de ikili ilişkilere önem vereceğiz. Çünkü her şey barınma değildir. Öğrencilerimiz ailelerinden uzak bir yerde ve aile ortamı ararlar. İşte bu konuda hem bize, hem de tüm Muşlulara büyük görev düşüyor. Öğrencilerimize aile ortamı oluşturmalıyız. Evet, yurtlarımız kaliteli, 2 kişilik odalarımız, 5 yıldızlı otel konforunda yurtlarımız var ama aile ortamı oluşmadığı zaman, öğrenciler dışlandığı zaman, başkası bu öğrencileri kapar ki, işte o zaman yazık olur."

Tüm öğrencilere eşit mesafede olacaklarını dile getiren Güler, "Bütün öğrencilerimizle tek tek görüşeceğim ve onların sorunlarıyla birebir ilgileneceğim. Bir insanı kaybetmek çok kolaydır ama kazanmak biraz emek gerektirir. Biz işin kolayına kaçmayacağız ve öğrencilerimizi kazanmaya çalışacağız. Tüm öğrencilerime şahsi iletişim bilgilerimi vereceğim ve en ufak bir sorunlarında direkt beni aramalarını isteyeceğim. Ben burada, bir müdürden ziyade, onların bir ağabeyi olarak görev yapacağım. Nasıl ki, evde çocuklarımız uyumadan biz uyumuyorsak, burada da öyle olacak. Öğrencilerimiz akşam huzurlu bir şekilde uyumayana kadar bize de uyumak haram" ifadelerini kullandı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genel Başkan Çelik'ten Güler'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement