Gençlik Merkezi Yeniden Mecliste - Son Dakika
Yerel

Gençlik Merkezi Yeniden Mecliste

Gençlik Merkezi Yeniden Mecliste

Adana'ya yapılması planlanan ancak yer tahsisine onay verilmeyen Gençlik Merkezi, yeniden meclis gündemine alındı.
Adana Büyükşehir Belediyesi kasım ayı 5.meclis toplantısı, meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.

15.11.2013 13:22

Adana'ya yapılması planlanan ancak yer tahsisine onay verilmeyen Gençlik Merkezi, yeniden meclis gündemine alındı.

Adana Büyükşehir Belediyesi kasım ayı 5. meclis toplantısı, meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Meclis Başkan Vekili Halil Tüm'ün yönettiği oturumun ana gündem maddesini, büyük tartışmalara yol açan Gençlik Merkezi'nin yer tahsisi oluşturdu. Meclis Üyesi Murat Türk, ekim ayında yapılan Meclis Toplantısı'nda tahsisine onay verilmeyen Gençlik Merkezi'nin yeniden gündeme alınmasına ilişkin teklif verdi.

"DENSİZLİKTİR" DEDİ ORTALIK KARIŞTI

Maddenin, meclis gündemine alınması teklifi uzun tartışmalara neden olurken, AK Partili Mustafa Kebude'nin, "Bu mecliste, içeriği okunmadan gündeme alınan maddeler oldu. Bazı maddeler de gündeme alınmamak için sonuna kadar engellendi. Bu çifte standarttır, bu çifte standart da densizliktir" sözleri üzerine ortalık karıştı.

Meclis Başkan Vekili Halil Tüm ve meclis üyelerinin tepkileri üzerine Kebude, 'densizliktir' sözünü geri aldığını belirtti. Konuşmaların ardından, maddenin meclis gündemine alınmasına oy çokluğu ile karar verildi.

"YEŞİL ALANIN ORTASINA BİNA YAPMAK MI AHLAKİ?"

CHP'li Meclis Üyesi Necmi Özcanlı, yer tahsisine ilişkin yaptığı konuşmasında, Merkez Park içerisine yapılası planlanan merkezine karşı çıkılmasına yönelik yapılan 'yatırıma karşı çıkılıyor' söylemlerini eleştirdi. Özcanlı, "Siz, nefes almak için yıllardır özen gösterdiğimiz yeşil alanın ortasına bina yapacaksınız. Bu mu ahlaki? Yoksa yeşil alanı korumak mı ahlaki?" dedi.

Söz konusu alana yapılacak bir bina ile o bölgenin betonarme bir alana dönüşeceğini savunan Özcanlı, "Tüm Adana'nın bu alana sahip çıkması lazım. Bu Gençlik Merkezi yapılmak isteniyorsa, 5 Ocak Stadı yıkıldığında orada Gençlik Stadı'nın 50-60 dönüm alanı olacak, oraya yapsınlar" diye konuştu.

"KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ"

AK Partili Abdullah Doğru ise kente yönelik bir yatırımın engellenmeye çalışıldığını, bunu da Adana kamuoyunun takdirine sunduklarını kaydetti. Gençlik Merkezi ile ilgili alanın ihalesinin yapıldığını hatırlatan Doğru, yasal engellerin ortadan kaldırılması ile yapım çalışmalarının başlayacağını söyledi. Doğru, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin daha önce aldığı karar ile Gençlik Merkezi'nin yapılacağı alanın, yeşil alan statüsünden çıktığını hatırlattı.

Konuşmaların ardından Merkez Park içerisine yapılması planlanan Gençlik Merkezi'nin yer tahsisine ilişkin gündem maddesi, oy çokluğu ile ilgili komisyona gönderildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gençlik Merkezi Yeniden Mecliste - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement