Gençlik Meclisi Ankara'da 'Yerel Politikalar Zirvesi'nde - Son Dakika
Yerel

Gençlik Meclisi Ankara'da 'Yerel Politikalar Zirvesi'nde

Gençlik Meclisi Ankara\'da \'Yerel Politikalar Zirvesi\'nde

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, İçişleri Bakanlığı, AB Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ankara'da düzenlenen 'AB Sürecinde Yerel Gençlik Politikaları Zirvesi'ne katıldı.

01.05.2012 11:49

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, İçişleri Bakanlığı, AB Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ankara'da düzenlenen 'AB Sürecinde Yerel Gençlik Politikaları Zirvesi'ne katıldı. Bursa Gençlik Meclisi'nin da yer aldığı Marmara Bölge standını gezen Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, gençlerden çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Gençlerin yerel politika sürecine katılmalarını sağlamayı hedefleyen 'Eylem 5,1 Yerel Gençlik Politikaları' Projesi kapsamındaki 'AB Sürecinde Yerel Gençlik Politikaları Zirvesi' Ankara Kızılcahamam'da başladı. İçişleri Bakanlığı, AB Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortağı olduğu, İzmit Belediyesi koordinatörlüğünde yürütülen projenin ulusal toplantısına AB Bakanı Egemen Bağış katıldı. Zirveye, Bursa adına Bursa Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ayşe Hacıoğlu, Gençlik Meclisi Sekreteri Seyhan Merkit ve Gençlik Meclisi üyeleri Burak Fırtına, Yasin Taşkum, Fikret Alkan, Necati Mehmet Eriş ile İznik Gençlik Meclisi, BurSanat Eğitim ve Gençlik Derneği, E-Gençlik Derneği ve Uludağ Üniversitesi Öğrenci Konseyi üyeleri katıldı.

Zirvenin açılışında konuşan Bakan Egemen Bağış, kendisinin de çok küçük yaşlarda gençlik çalışmalarına başladığını söyledi. Her gencin Türkiye'nin geleceğiyle ilgili fikir sahibi olması gerektiğini anlatan Bağış, "Çalışkan gençleri gördükçe 2023 hedeflerini yakalamanın hayal değil, gerçeğin ta kendisi olduğunun farkına varıyoruz" dedi. Konuşmaların ardından bölge standlarını gezen Bakan Bağış, Marmara Bölge standında gençlerden çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bursa Gençlik Meclisi üyeleri ise Bakan Bağış'a kestane şekeri hediye ederek, gençlere verdiği destekten ötürü teşekkür etti. Bursa gençler, Bakan Bağış'a Bursa Kent Konseyi'nin faaliyetlerini anlatan kitap seti de sundu.

Toplantı kapsamında bölgelerde yapılan çalışmalar da sunumlar eşliğinde anlatıldı. Proje süresinde Marmara Bölgesi'nde yapılan çalışmaları aktaran Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Sekreteri ve Bölge Koordinatörü Seyhan Merkit, bölgedeki tüm şehirlerin tek tek dolaşıldığını, yerel toplantıların düzenlendiğini söyledi. Politika oluşturma sürecinde yerelden ulusala bir yol belirlediklerini anlatan Merkit, "Şehirlerde yapılan toplantılar sonucunda çıkan verileri Mart ayı içerisinde Bursa'da düzenlediğimiz bölge toplantısında irdeledik. Böylece bölgesel gençlik politika belgesi hazırladık. Yaptığımız bu çalışma Ulusal Gençlik Politika Belgesi'ne de katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Ayşe Hacıoğlu ise, 2005 yılından bu yana gençlerin spor dışındaki alanlarda da söz sahibi olmaya başladığını belirterek, "AB Bakanı Egemen Bağış'ın katılımıyla toplantı daha verimli geçti. Gençlerin kendi girişimleriyle hazırlanmış bir proje olduğu, gençliğin sıkıntılarını ve önerilerini kendileri belirleyip sundukları için toplantı daha fazla önem taşıyor. Gençler sadece sorunları tartışan bireyler değil, çözüm de üreten bireylerlerdir. Hazırladıkları politika belgeleri ortaya koyuyorlar. Bakanlıklarımızın da dikkate alacağı bu belgeler ile gençlik için bir adım daha atılmış olacak" dedi.

(MŞ)

01.05.2012 11: 28: 04

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gençlik Meclisi Ankara'da 'Yerel Politikalar Zirvesi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement