Genç Öykücüler Lozan'ı Ölümsüzleştirdiler - Son Dakika
Yerel

Genç Öykücüler Lozan'ı Ölümsüzleştirdiler

Genç Öykücüler Lozan\'ı Ölümsüzleştirdiler

Lozan Barış Antlaşması’nın 90. yılı etkinlikleri kapsamında Çankaya Belediyesi ile İnönü Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği Makale ve Öykü yarışması ödül töreni, belediyenin Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) gerçekleşti.

25.12.2013 13:49

Lozan Barış Antlaşması'nın 90. yılı etkinlikleri kapsamında Çankaya Belediyesi ile İnönü Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği Makale ve Öykü yarışması ödül töreni, belediyenin Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde (ÇSM) gerçekleşti.

90. yılında Lozan konulu Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencilerine Yönelik Makale Yarışması ile Kurtuluş Savaşı, Lozan Barış Antlaşması ve Mübadele konulu Üniversitelerarası Gençlere ve Çocuklara Yönelik Öykü yarışması kategorisinde dereceye giren yarışmacıya ödüllerin verildiği gecede Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın yanı sıra İsmet İnönü'nün kızı ve aynı zamanda İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker ve çok sayıda katılımcı hazır bulundu.

Akademisyenler ve yazarlardan oluşan jüri üyeleri dereceye giren yarışmacıları belirlemekte zorlanırken Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencilerine Yönelik Makale dalında Ankara Üniversitesi'nden Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Doktora Öğrencisi Çağla Damla Tağmat, 'İki Heyet Başkanı'nın Dünyasında Lozan: İsmet Paşa ve Eleftherios Venizelos adlı makalesiyle birinciliği kazanırken Üniversitelerarası Gençlere ve Çocuklara Yönelik Öykü Yarışması 6-10 yaş kategorisinde Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği 3. Sınıf Öğrencisi Mehmet Taner Özşahin, Babaannenin Cemal Efe'ye Anlattıkları adlı öyküsüyle birinciliği alırken 11-14 yaş kategorisinde Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Okul Öncesi Eğitim Öğretmenliği Anabilim Dalı Doktora Öğrencisi Fethi Turan, Birsel Abla adlı öyküsüyle ve 15-18 yaş arası kategoride Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü 4. Sınıf ve Tarih Bölümü Yan Dal Öğrencisi Özge Mete de Anahtarın Adı Lozan adlı öyküyle birinciliği kazandı.

İnönü Vakfı olarak Lozan Barış Antlaşması'nın 90. yılında farklı bir şeyler yapmanın temennisinde bulunduklarını ifade eden İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker, gençlere ulaşmanın yolunu açan ve bu yarışmada katkılarını esirgemeyen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'a sonsuz teşekkürlerini iletirken belediyenin sergi salonlarından Galeri Uray'da sergilenen Lozan'dan Cumhuriyet'e İsmet İnönü sergisini tüm gençlerin görmesini tavsiye etti.

Lozan Barış Antlaşması'nın kurucu anayasa gibi Türkiye için çok büyük önem taşıdığını dile getiren Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 'Şimdiki gençler ve gelecek kuşaklar bütün yıpratmalara, bölge coğrafyasında yaşanan çalkantılara ve onca acıya rağmen sağlam taşlar üzerinde dimdik ayakta durabiliyorsa o dönemde atılmış köklü temellerin bunda rolü olduğunu anlamakta yarar olduğunu düşünüyorum. Onun için bu çalışmaların devamlılığını bekliyoruz' diye konuştu.

Makale dalında dereceye giren yarışmacılardan birinciye 5 bin lira, ikinciye 3 bin lira, üçüncüye 2 bin lira ve mansiyon ödülü kazan yarışmacıya bin lira para ödülü verilirken öykü yarışması dalında dereceye giren yarışmacılardan birinciye 3 bin lira ve mansiyon ödülü kazanan yarışmacıya bin lira para ödülü verildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genç Öykücüler Lozan'ı Ölümsüzleştirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement