Gemlik Gübre'deki Okulun Yıkılmasına Tepki - Son Dakika
Yerel

Gemlik Gübre'deki Okulun Yıkılmasına Tepki

Gemlik Gübre\'deki Okulun Yıkılmasına Tepki

Bursa'nın Gemlik ilçesinde faaliyet gösteren Yılfert-Gemlik Gübre Tesisleri A.Ş.'nin fabrika bünyesindeki okulu yıkmak istemesi velilerin tepkisine sebep oldu.2008 yılında kömürle çalışan termik santral kurma, 2011 yılının son aylarında da...

26.04.2012 19:01

Bursa'nın Gemlik ilçesinde faaliyet gösteren Yılfert-Gemlik Gübre Tesisleri A.Ş.'nin fabrika bünyesindeki okulu yıkmak istemesi velilerin tepkisine sebep oldu.

2008 yılında kömürle çalışan termik santral kurma, 2011 yılının son aylarında da zehirli kimyasal depolama tesisleri kurma teşebbüslerinden kamuoyunun tepkisi sebebiyle vazgeçen Yılfert Gübre Tesisleri A.Ş., fabrika bünyesindeki okulu yıkacağını açıkladı. 1981 yılında hizmete giren okulu temmuz ayında konteynır depolama alanı yapmak için yıkacaklarını açıklayan Gemlik Gübre A.Ş. yetkililerine öğrenci velilerinden tepki geldi. Gemlik Kaymakam Vekili Adnan Kayık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ercümen ve Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz'ı makamında ziyaret eden veliler, yaklaşık 250 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü 8 derslikli 31 yıllık okulun yıkılmasını önlemek için destek beklediklerini söylediler.

Veliler, "Bin dönümlük araziye sahip fabrika 1 dönümlük arazi üzerinde bulunan okulumuza mı göz dikti. Kaymakamlık ve Milli Eğitim yetkilileri bize 'Haziranda gelin' diyor, ancak net bir açıklama yapmıyorlar. Gerekli kamuoyu oluşana kadar hakkımızı savunacağız. Biz okulumuz yıkılsın istemiyoruz. Çünkü başka okul yapılmayacak. Artık 100. Yıl İlköğretim Okulu diye bir okul olmayacak. Okul madem ki yıkılacaktı, bize iki üç yıldır neden onarım için o kadar para ödettiler? Bizler okulun pimapenlerini bile yaptırdık, Gemlik Belediyesi de çocuk parkını düzenleyip oyun grupları kurdurdu" diye tepkilerini dile getirdi.

Öğrencileri, öğretmenleri ve velileri kimsenin tedirgin etmeye hakkının olmadığını belirten Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, devletin elindeyken sehven planlara işlenmeyen söz konusu sanayi tesislerindeki okul ve cami yerinin talep edilmesi halinde Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde okul alanı ve ibadet alanı olarak 5 binlik imar planlarına işlenebileceğini söyledi. Velilerin isyanını haklı bulan Yılmaz, "Sadece sizler değil, herkes, her kurum, kişi ve kuruluş okuluna sahip çıkmalı" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gemlik Gübre'deki Okulun Yıkılmasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement