Geleneksel Kiraz Festivali Eğlenceli Geçti - Son Dakika
Yerel

Geleneksel Kiraz Festivali Eğlenceli Geçti

Geleneksel Kiraz Festivali Eğlenceli Geçti

Fethiye'nin Nif Arpacık Köyü'nde bu yıl 13'üncüsü düzenlenen geleneksel kiraz festivali coşkulu geçti.

01.07.2013 10:37

Fethiye'nin Nif Arpacık Köyü'nde bu yıl 13'üncüsü düzenlenen geleneksel kiraz festivali coşkulu geçti. Nif Arpacık Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen kiraz festivaline yoğun katılım oldu. Festivale gelen konuklara ve davetlilere kiraz ikramlarında bulunuldu.

Nif Arpacık Köyü'nde düzenlenen kiraz festivaline, AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Kumluova Belediye Başkanı Alim Karaca, Şoförler Odası Başkanı Hayri Topçu, FETAB Başkanı Osman Nuri Otgöz, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Folklor gösterilerinin sunulduğu gecede en iyi kiraz yetiştiricisi belirlenip, ödülleri sunuldu.

Festivale destek verenlere Köy Muhtarı Ferhat Uysal tarafından günün anısına plaketler sunulurken, Türk Halk Müziği Sanatçıları Gülhan Öz ve Selcan Kökçen Şahin türküleriyle geceye renk kattı. Sanatçılar Gülhan Öz ve Selcan Kökçen Şahin'in hareketli türküleri sırasında piste fırlayan vatandaşlar bol bol oynadılar.

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa'nın halka seslendiği bu gecede Muğla ve ilçelerine yapılan yatırımlar anlatılıp, Nif Köyü'nün sorunlarının da bir bir çözümlendiği kaydedildi. Nif Köyü'ne büyük canlılık getiren festival birlik ve beraberliği de ortaya koydu.

Köy Muhtarı Ferhat Uysal, "Köyümüz de verimi yüksek oldukça kaliteli kiraz yetiştirilmektedir. Bu yıl yine güzel bir hasat dönemi yaşandı. Yetiştirdiğimiz ürünü iç piyasaya sevk ederken köy halkımızla bereket ve şükür gecesi olarak bu festivali düzenledik" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geleneksel Kiraz Festivali Eğlenceli Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement