Geleceğin Sağlıkçıları Mezun Oldu - Son Dakika
Yerel

Geleceğin Sağlıkçıları Mezun Oldu

Geleceğin Sağlıkçıları Mezun Oldu

Çorlu Anadolu Meslek Lisesi'nin mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

09.06.2012 18:10

Çorlu Anadolu Meslek Lisesi'nin mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Bugüne kadar toplam 377 sağlık personelini sektöre kazandıran okul, 8. mezuniyet döneminde 83 mezun daha verdi.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Karakuş, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemalettin Avcı, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar, Milli Eğitim Şube Müdürü Dinçer Tuna, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerinin katılımıyla Çorlu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin mezuniyet töreninde ilk konuşmayı okulun müdürü Kenal Bal gerçekleştirdi.

Çorlu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Kenan Bal konuşmasında: "Okulumuzun 8. dönem mezuniyet törenini gerçekleştiriyoruz. Bu tablo basit bir mezuniyet töreni değil bir başarı öyküsüdür. Okulda göreve başladığım ilk dönemde makul bir sürenin sonunda bu okul Çorlu'nun en çok tercih edilen okullarından biri olacak demiştim. Kurumsal kimliği ve gelenekleri olan eğitim, spor ve sağlık kompleksi haline getirme gayreti içerisindeyiz. Bugüne kadar 227 a0nestezi teknisyeni, 96 tıbbi sekreter 54 de hemşire olmak üzere toplam 377 sağlık personelini sektöre kazandırdık. Bugün de 83 mezunumuzla huzurlarınızdayız. Yarına umutla bakan pırıl pırıl gençler yetiştirmek istiyoruz. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, sağlık eğitiminin özel amaçları doğrultusunda hizmet verecek olan gençler yetiştiriyoruz" dedi.

Bal sözlerini şöyle sürdürdü: "Çorlu Devlet Hastanesi başta olmak üzere özel sektör yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bugüne kadar bizim bir dediğimizi iki etmediler. Biz meslek lisesi - sektör birlikteliğini çoktan hayata geçirdik. Önümüzdeki yıl Çorlu Devlet Hastanesinde 70, Özel Reyap ve Özel Şifa Hastanelerinde ise 25'er öğrencimiz eğitim alacaklar. Okulumuzun Müdürü Başyardımcısı Turan Demirezen'den okulumuzun hizmetlisi Cevat Demir'e kadar herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kat sayı olarak bilinen derdin ortadan kaldırılması öğrencilerimizin önünü açacak. İmam Hatip okullarını hedef alan zihniyetin bir mağduru da bizler olduk. Gün bugündür, gün bizim günümüzdür. 4 yıldır et ve tırnak gibi olduğumuz öğrencilerimizden, çocuklarımızdan ayrılmanın hüznünü yaşarken onları hayata hazırlamanın mutluluğunu da yaşıyoruz."

Konuşmasının bir bölümünde öğrencilere de seslenen Kenal Bal: "Çok kutsal bir mesleğin mensupları olacaksınız, Bir insan öldürmek bütün insanlığı öldürmek, bir insan kurtarmak, bütün insanlığı kurtarmak demektir anlayışıyla hareket etmenizi istiyorum. İşiniz insanlara şifa dağıtmak onları sağlıklarına kavuşturmaktır. İşinizi yaparken, insanların örfüne, adetine, bakarak ayırım yapmayın. Büyüklere saygıyı, küçüklere sevgiyi ve şefkati eksik etmeyiniz. Özellikle görevlerinizin başındayken insanları ırk, dil, din, cinsiyet, siyasi düşünce yönünden ayırmayınız" şeklinde konuştu.

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar ise, Çorlu'da 76'sı resmi 167 eğitim öğretim kurumunda eğitim öğretim verildiğini belirterek: "Buradan bir müjdeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Önümüzdeki dönem 2 okulumuzu daha hizmete açmayı planlıyoruz. Bunlardan biri Otistik Eğitim Merkez diğeri de Eğitim Uygulama Okulu olacak. Bu okullar ilk defa açılacak.

Bir ülkenin gelişmişliği ve kalkınmışlığı mesleki eğitiminin kalitesi ile doğru orantılıdır. Meslek liselerimizin katsayı problemi ortadan kaldırıldı. Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanı yerine bu yıl Okul Başarı Puanı uygulanacak Bu uygulama da meslek liselilerin üniversiteye girişi kolaylaşacak. Çorlu'da 48 bin öğrenci, 2 bini aşkın öğretmenle eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Eğitim - öğretim faaliyetlerini yaparken zaman zaman hatalarımız olabiliyor. Ancak bu faaliyetleri en az hata ile yürütmeye çalışıyoruz. Çorlu Anadolu Meslek Lisesi'nin öğrencileri işe girmek konusunda hiçbir sorun yaşamıyorlar. Mezun olup iş bulamayan yok. Bu durum öğrenci sayısı ve kalitesini de arttıracaktır. Okulun müdürü ve yöneticileri ile öğretmenlerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından okul öğrencilerinin hazırladığı folklor gösterisi, bayrak ve flama devir teslim töreni ile diploma ve ödül töreni gerçekleştirildi. Okuldan mezun olan öğrencilere diplomaları, başarı derecesi ile mezun olanlara ise hem diplomaları hem de hediyeleri protokol mensupları tarafından verildi.

(SŞ - )

09.06.2012 17: 50: 59

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geleceğin Sağlıkçıları Mezun Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement