GEKA 10. Kalkınma Kurulu Toplantısı, Muğla'da Yapıldı - Son Dakika
Yerel

GEKA 10. Kalkınma Kurulu Toplantısı, Muğla'da Yapıldı

GEKA 10. Kalkınma Kurulu Toplantısı, Muğla\'da Yapıldı

Güney Ege Kalkınma Ajansı 10. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı, Muğla'da gerçekleştirildi.

23.12.2013 13:20  Güncelleme: 13:34

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 10. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı, Muğla'da gerçekleştirildi.

Akyaka beldesindeki bir otelde düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, Kurul Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve Muğla İl Genel Meclis Başkanı Cemal Gürpınar katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Alata, Ajans Genel Sekreterliği, Yönetim Kurulu ve Kalkınma Kurulu arasında daha sağlam ilişkiler kurulmasının hedeflendiğini belirtti.

Bölge için yol gösterici niteliğe sahip bölge planının önemini vurgulayan Alata, plan vizyonunda yer alan "Yaşam kalitesi yüksek, yeniliğe dayalı üreten, doğasını koruyan, küresel turizm odağı Güney Ege"ye erişme yolunda tarımdan turizme, çevreden yeniliğe pek çok alanda atılması gereken adımlar olduğunu, Ajansın da bu konularda elinde bulunan araçlarla destek sağlayacağını söyledi.

Bağcı ise önceki toplantıda alınan kararların yerine getirilmesinden ve kurulun daha verimli çalışmalar gerçekleştirmeye başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Ekonomik Araştırmalar ve Planlama Birimi Başkanı Barış Kıyak tarafından 2013 yılı Ajans faaliyetleri ve destek programları sonuçları ile 2014 yılı için planlanan faaliyetleri içeren sunum yapıldı. Sunumların ardından kurul üyelerinin görüş ve önerileri alındı.

Gruplarda ortaya çıkan sonuçların bir sonraki toplantıya kadar Ajans tarafından değerlendirilerek gerçekleştirilebilecek faaliyetler ve projelere ilişkin öneriler hazırlamasına karar verildi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel GEKA 10. Kalkınma Kurulu Toplantısı, Muğla'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement