Gediz'de Yetki Yine Eğitim-Bir-Sen'de - Son Dakika
Yerel

Gediz'de Yetki Yine Eğitim-Bir-Sen'de

Gediz\'de Yetki Yine Eğitim-Bir-Sen\'de

Eğitim-Bir-Sen Gediz temsilcilisi Ali Arısoy, ilçede bu yıl da yetkili sendika seçildiklerini söyledi.

03.06.2014 12:21

Eğitim-Bir-Sen Gediz temsilcilisi Ali Arısoy, ilçede bu yıl da yetkili sendika seçildiklerini söyledi.

Eğitim sendikalarının her yıl Mayıs ayında yapılan yetkili sendika belirleme çalışmalarının tamamlandığını belirten Eğitim-Bir-Sen Gediz temsilcilisi Ali Arısoy, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Eğitim-Bir-Sen'in eğitim alanının yetkili sendikası seçilmeyi başardığını söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Gediz temsilcilisi Ali Arısoy, şu şekilde konuştu: "Yapılan sendika sayım sonuçlarına göre Aktif-Eğitim-Sen 27, Eğitim-Sen 17, Türk-Eğitim-Sen'in de183 üyeye sahip oldukları görülürken Eğitim-Bir-Sen'in ise 324 üye ile bütün diğer sendikaların üye sayılarının toplamından daha fazla olduğu görüldü. Eğitim-Bir-Sen diğer sendikalara büyük bir fark atarak ilçe de yine söz sahibi olmaya devam ediyor. Bir önceki yılda yapılan mutabakatta Türk-Eğitim-Sen ile arasında 103 üye fark bulunan sendikamız, 2014 yılında yapılan mutabakatta 324 üyeye ulaşarak, farkı 141 sayıya çıkararak Gediz'de yine yetkili sendika oldu.

Sendikamızın ilkeleri gereği, yaptığı hizmetleri, öğretmenler ve memurlar adına elde ettiği kazanımları ile üyelik çalışmaları yürüten sendikamız, sene boyunca karalama kampanyaları, hayali senaryolar ve haksız ithamlara uğramış ancak ilkeli duruşumuz bu haksız ithamların sahiplerine dönmesine vesile olmuştur. Sendikamız Türkiye çapında toplamda 280 bin üyesiyle, 230 bin üyesi olan Türk-Eğitim-Sen'e 50 bin fark atarak genel yetkili sendika olmuştur. Ayrıca sendikamız Türkiye'de 11 iş kolunun tamamında yetkili olarak ülkemiz sendikacılık tarihinde bir ilki gerçekleştirmiştir. Gecen yıllarda Eğitim-Sen 4 yıl, Türk-Eğitim-Sen 5 yıl yetkili olmalarına rağmen hiçbir kazanımları olmamıştır. Son 2 yıldır yetkili olan Eğitim-Bir-Sen sadece Eğitim-İş kolunda 20'nin üzerinde kazanım elde etmiştir. Sendikamız darbelere karşı milli iradenin yanında yer aldı. Dün derin devletle, bürokratik devletle ve vesayetçi devletle nasıl uğraşarak millet adına kavga verdiysek, bu günde yine millet adına dış güçlerin taşeronluğuna yapan yapıya karşı mücadele edeceğiz. Yıllardır dişimizle tırnağımızla kazıyarak elde ettiğimiz kazanımlarımızın bir yargı darbesiyle kaybolmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Biz karalama yaparak sendikacılık yapmıyoruz. Başkalarını kötüleyerek asla sendikacılık yapmadık, yapmıyoruz. Biz kendimizi anlatıyoruz. Biz eğitim çalışanları adına kazanıma dönüştürdüğümüz hususları anlatıyoruz. Çamur atmıyoruz. Kendi sendikasına üye olduğunda farklı davranan, farklı sendikalara üye olunduğunda ise düşmanlığa başlayanlar gibi olmadığımız için yetkiyi aldık. Eğitim çalışanlarından dinine, diline, mezhebine, fikrine ve mensubiyetine bakmadan yardım isteyen kim olursa olsun yardım etmekteyiz.Sendikamızı bugünlere gelmesinde emeği gecen tüm Okul kurum temsilcilerimiz, yöneticilerimiz ve üyelerimiz başta olmak üzere emeği ve katkısı bulunan bütün Eğitim-Bir-Sen sevdalılarına teşekkür ederiz." (MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gediz'de Yetki Yine Eğitim-Bir-Sen'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement