Geçen Yıl Kurayla İkinci Olan Ümmühan Gürkan Bu Yıl Birinciliği Kimseye Kaptırmadı - Son Dakika
Yerel

Geçen Yıl Kurayla İkinci Olan Ümmühan Gürkan Bu Yıl Birinciliği Kimseye Kaptırmadı

Geçen Yıl Kurayla İkinci Olan Ümmühan Gürkan Bu Yıl Birinciliği Kimseye Kaptırmadı

Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 2004 yılından bu yana düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi yarışmasında geçen yıl kurayla ikinci olan Keşan Kılıçköylü Ümmühan Gürkan bu yıl birinci oldu.

08.03.2013 16:52

Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 2004 yılından bu yana düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi yarışmasında geçen yıl kurayla ikinci olan Keşan Kılıçköylü Ümmühan Gürkan bu yıl birinci oldu. Finalde, Keşan'ın Çamlıca Beldesi'nden Neslihan Çakır ile yarışan Ümmühan Gürkan sekizinci altın soruda rakibini geçerek yarışmanın birincisi oldu.

Kırsal alanda yaşayan kadın çiftçilerin performanslarını değerlendirmek ve kendilerine olan güven duygularını arttırmak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin birçok ilinde organize edilen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi yarışması, Edirne Ticaret Borsası Satış Salonu'nda yapıldı. Son 5 yıldır olduğu gibi bu yıl da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne denk getirilen yarışmada ilk 3 sırayı Keşan'a bağlı köy ve beldelerde yaşayan kadın çiftçiler aldı.

Vali Hasan Duruer'in yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı, Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, Köy-Koop Edirne Başkanı Ahmet Erken, tarım ve hayvancılık birliği temsilcileri ile çiftçiler katıldı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, tarımın her alanında çalışan kadın çiftçilerin bilinçli olmalarını hedeflediklerini ve bu doğrultuda gerek bakanlık gerekse de müdürlük olarak birtakım çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Medeni cesaret göstererek yarışmaya katılan tüm kadın çiftçileri tebrik eden Sarı, yarışmanın düzenlenmesine emeği geçenlere teşekkür etti.

VALİ DURUER: KADINLARIN KIYMETİNİ TAM OLARAK BİLEMİYORUZ

Yarışma öncesi konuşan Edirne Valisi Hasan Duruer ise Edirne'nin bir tarım ve hayvancılık kenti olduğu kadar aynı zamanda eğitim, turizm ve ticaret kenti olduğunu belirtti. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kadınların bu anlamlı gününü kutlayan Vali Duruer, kadınların kıymetini tam olarak bilemediklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Üretim yapılan her yerde kadınlarımızı görüyoruz. Bazen kadınlarımızın erkeklerden daha fazla çalıştığı ortada. Özellikle Karadeniz'de. Kadınların kıymetini bildiğimizi tam olarak ifade edemeyiz. Kadına yönelik şiddet maalesef alınan tüm tedbirlere rağmen devam ediyor. Şiddet bir acizlik göstergesidir. Maalesef erkeler bu konuda üzerine düşeni tam olarak yapmıyorlar. Kadına kadın gibi davranamamanın sıkıntısını hep birlikte yaşıyoruz."

İLK 3 YARIŞMACI KEŞAN'IN KÖY VE BELDELERİNDEN

Konuşmaların ardından yarışmaya geçildi. Edirne ve ilçelerine bağlı toplam 18 köyden gelen kadın yarışmacı, 15 sorunun sorulduğu ilk etapta kıyasıya yarıştı. İlk etap sonucu Keşan'ın Yenimuhacır Beldesi'nden Nuray Hamarat üçüncü olurken, 15 sorunun 13'üne doğru cevap veren Keşan Kılıçköylü Ümmühan Gürkan ile Keşan'ın Çamlıca Beldesi'nden Neslihan Çakır altın soru etabında yarıştı. Büyük çekişmenin ardından Ümmühan Gürkan, rakibinin yanlış cevap verdiği soruyu bilerek bu yılın Edirne birincisi oldu.

GEÇEN YIL KURAYLA İKİNCİ OLMUŞTU

Yarışma sonrası açıklamalarda bulunan Ümmühan Gürkan, geçen yıl 30 sorunun tamamına doğru cevap vermesine rağmen kurayla ikinci olduğunu hatırlatarak, "Bu yıl hak ederek birinci oldum. Geçen yıl da hak etmiştim ancak kurayla ikinci olmuştum" dedi. Tarlada çalıştığı kadar evde de ders çalışarak yarışmaya hazırlandığını kaydeden Gürkan, Marmara Bölge Yarışması'nda da Edirne'yi en iyi şekilde temsil edeceğini kaydetti.

Yarışma sonunda birinci Ümmühan Gürkan'a büyük altın, ikinci Neslihan Çakır'a yarım altın, üçüncü Nuray Hamarat'a da çeyrek altın verildi. Ayrıca yarışmaya katılan bütün yarışmacılara beşer kilogram pirinç ve tencere takımı hediye edildi. Vali Duruer yarışma sonunda tüm kadınlara karanfil dağıttı.

(ORA)

08.03.2013 16: 33: 46

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geçen Yıl Kurayla İkinci Olan Ümmühan Gürkan Bu Yıl Birinciliği Kimseye Kaptırmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement