Gebze'de Hüsn-İ Hat Sergisi Düzenlecek - Son Dakika
Yerel

Gebze'de Hüsn-İ Hat Sergisi Düzenlecek

Gebze\'de Hüsn-İ Hat Sergisi Düzenlecek

İslam sanat tarihinin önemli dallarında olan Hüsn-i Hat sergisi Gebze’de düzenlenecek.

03.03.2014 15:45

İslam sanat tarihinin önemli dallarında olan Hüsn-i Hat sergisi Gebze'de düzenlenecek. Gebze Belediyesi kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde 7 Mart Cuma günü 16.00 ve 17.00 saatleri arasında düzenlenecek olan Hüsn-i Hat sergisi Gebze Kent Meydanı Sergi salonunda gerçekleştirilecek. Türkiye'nin en önemli Hüsn-i Hat ustası olan Hattat Mehmet Memiş'in yetiştirdiği birbirinden değerli talebelerin eserlerinden oluşan 'İstanbul'un İzinde Anadolu'dan Çizgiler' isimli serginin açılışı saat 16.00'da protokol tarafından yapılacak.

Hüsn-i Hat eserlerinin Gebzelilerin beğenisine sunulacağı serginin açılışının ardından Gebze Kültür Merkezi'nde birde seminer düzenlenecek. Hat sanatının tüm detaylarıyla ele alınacağı seminere Prof. Dr. Uğur Derman, Hattat Hasan Çelebi, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Öksüz ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Memiş konuşmacı olarak katılacak. Gebze Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan sergi ve seminer programında Gebzelilere tanıtılacak olan Hüsn-i Hat sanatı Gebze'de yaşatılarak genç kuşaklara aktarılması sağlanıyor.

Gebze Belediyesi Güzel Sanatlar ve Meslek Edindirme Kursları (GESMEK) bünyesinde açılan Hüsn-i Hat kurslarına kayıt yaptıran 100'ü aşkın Gebzeli talebe bu sanatın tüm inceliklerini uygulamalı olarak öğreniyor. İslam sanat tarihinde güzel yazı anlamına gelen Hüsn-i Hat kursunda GESMEK öğrencilerine; hat sanatının tanımı, tarihi süreci, hat çeşitleri, uygulama ve tatbiki konularında eğitimler veriliyor. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gebze'de Hüsn-İ Hat Sergisi Düzenlecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement