Gaziemir'de 'Kadının Adı Var' - Son Dakika
Yerel

Gaziemir'de 'Kadının Adı Var'

Gaziemir\'de \'Kadının Adı Var\'

Siyasette neredeyse erkeklere kota uygulanacak hale gelen Gaziemir’de belediyenin beş yıl boyunca yürüttüğü hizmetler, “Pozitif ayrımcılık budur” dedirtti.

07.03.2014 11:44

Siyasette neredeyse erkeklere kota uygulanacak hale gelen Gaziemir'de belediyenin beş yıl boyunca yürüttüğü hizmetler, "Pozitif ayrımcılık budur" dedirtti. Cumhuriyet Semt Evleri'yle ekonomik ve sosyal hayata çekilen kadınlara; spor, kültür ve sanatta da sayısız olanak var

Siyasette neredeyse erkeklere kota uygulanacak hale gelinen Gaziemir'de, belediyenin beş yıl boyunca yürüttüğü hizmetler, "İşte pozitif ayrımcılık böyle uygulanır" dedirtti. CHP tarafından yeniden aday gösterilen Başkanı Halil İbrahim Şenol'un öncülüğündeki çalışmalar sayesinde ekonomik ve sosyal hayatın içine çekilen Gaziemirli kadınlara; spor, kültür ve sanat alanlarında da sayısız olanaklar sunuldu.

2009 yılında göreve geldiğinde 8 müdürlük ile 4 önemli sorumlu koltuğunu kadınlara emanet eden Başkan Şenol, "Kadınlar çok daha dikkatli ve titiz çalışıyorlar. Bakış açıları, halka olan yaklaşımları, personelle ilişkileri ve sıcak yaklaşımlarıyla fark yaratıyorlar. Çok iyi işler çıkarıyor, iyi projelere imza atıyorlar. Yerel yönetimlerde kadın yöneticiler kurallara ve mevzuata çok daha bağlıdır" diyerek bu uygulamasını açıkladı.

SOSYAL HAYATIN HER ALANINDA…

Başkan Şenol'un kadınlara yönelik en önemli projesini, Cumhuriyet Semt Evleri oluşturdu. Kadınları sosyal ve ekonomik hayatın içine çekmek amacıyla kurulan 14 Cumhuriyet Semt Evi'nde verilen kurslar, eğitimler ve çözümlenen sorunlarla başarı hikayeleri ortaya çıktı. Semt Evleri'nden yararlanan yaklaşık 5 bin kadına bu merkezlerde ayrıca avukat, sosyolog ve psikologlar aracılığıyla danışmanlık hizmetleri sunuldu.

2009 yılından önce açılan Kadın Danışma Merkezi de bu dönemde daha etkin hizmet verir hale getirildi. Bu merkezde her türlü sosyal ve hukuki danışmanlık destekler verilen kadınlara, çeşitli eğitim ve seminerle kendilerini geliştirme fırsatları sunuldu. Öte yandan 48 ayrı branşta düzenlenen hobi, beceri ve mesleki kurslar ile düzenlenen sportif faaliyetler aracılığıyla da beş binden fazla kadın sosyal hayata çekildi.

BÖYLE GİDERSE, ERKEKLERE KOTA…

Son beş yılda Gaziemir'de siyaset alanında kadınlar öne fırladı. CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, kendisinden önce bu koltukta bir kadının oturduğunu hatırlattı, 30 Mart Yerel Seçimleri'nde oluşan meclis üyesi listesinin üçte birinin kadın olduğuna dikkat çekti. "31 kişilik listede hepsi örgütten gelen ve seçilecek noktalarda yer alan 10 kadın arkadaşımız bulunuyor. Böyle giderse erkeklere kota uygulayacağız" dedi.

Bu dönemde kadın kolları üye sayısının hiç olmadığı kadar arttığına işaret eden Başkan Tekin, altı aydır sahada yürütülen seçim çalışmasında da kadınların önde olduğunu söyledi. Tekin, şöyle devam etti. "Meclis üyesi listesinde daha önceden kadın kolları başkanlığı yapan dört ismin yer alması, siyasette aktif rol almak isteyen genç kızlarımızı ve kadınlarımızı daha da yüreklendirdi. Sahada çok başarılı çalışıyorlar." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziemir'de 'Kadının Adı Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement