Gaziantep'teki Yürüyüşte Pankartlar Dikkat Çekti - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'teki Yürüyüşte Pankartlar Dikkat Çekti

Gaziantep\'teki Yürüyüşte Pankartlar Dikkat Çekti

Gaziantep'te çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Yürüyüş Günü'nde, "Hadi Yoorum Hareket Et, Kilolarına Veda Et" yazılı ilginç pankartlar dikkat çekti.

03.10.2012 15:03  Güncelleme: 15:19

Gaziantep'te çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Yürüyüş Günü'nde, "Hadi Yoorum Hareket Et, Kilolarına Veda Et", "Bundan kelli fazla yemiyek, hadi ağam yürümeye gidek" yazılı ilginç pankartlar herkesin dikkatini çekti.

Her yıl 3-4 Ekim'de kutlanan 'Dünya Yürüyüş Günü', Gaziantep'te de çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde Atatürk Bulvarı'nda gerçekleştirilen yürüyüşe, Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, İl Genel Meclisi Başkanı Menderes Karaduman, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, Gaziantep Üniversitesi öğrencileri, Engelsiz Gaziantep Platformu ile çok sayıda vatandaş da yürüyüşte yer aldı.

Üniversite öğrencileri "Sağlıklı Beden İçin Hareketli Yaşam" pankartı ile yürürken, vatandaşlar ise kortejin başında Antep ağzıyla yazılan, "3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü Hadi Yoorum Hareket Et, Kilolarına Veda Et" "Bundan kelli fazla yemiyek, hadi ağam yürümeye gidek" pankartlarla destek verdiler. Yürüyüşü gören yerli ve yabancı turistler de kortejin fotoğrafını çektiler.

Kırkayak Parkı'na kadar yürüyen kortej burada da çeşitli etkinliklerde bulunurken, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Vali Yardımcısı Taşdöğen yaptı. Yürümenin öneminden bahseden Taşdöğen, "İlk kez bu kadar geniş kapsamlı önemli bir günde spor etkinliğindeyiz. Bu yıl ülkemizin 81 ilinde aynı günde Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Buna obeziteyle mücadele kapsamı da diyebiliriz. İnsan sağlığı üzerinde obezite ile mücadele çok önemlidir" dedi.

Hastalıkların çoğunun obeziteye bağlı olduğunu dile getiren Prof. Karakök de, "İnsan fıtratı itibariyle yaratılışı hareketi üzerinedir. Bu hareketi engellediğimiz zaman bunun karşılığında diyabet hastalıkları, akciğer rahatsızlıkları, dolaşım bozuklukları gibi bir çok hastalığa davetiye çıkartıyoruz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep'teki Yürüyüşte Pankartlar Dikkat Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement