Gaziantep'te "Siyasette Kadın" Paneli - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te "Siyasette Kadın" Paneli

Gaziantep\'te "Siyasette Kadın" Paneli

Gaziantep'te "Siyasette kadın" konulu panel düzenlendi.

22.01.2014 18:25

Gaziantep'te "Siyasette kadın" konulu panel düzenlendi.

Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Kadın Merkezi Vakfı (KAMER) Gaziantep Şubesi ile İl Genel Meclisi Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu tarafından hazırlanan "Kadınlar siyasete hazırlanıyor" projesi kapsamında Onat Kutlar Salonu'nda düzenlenen "Siyasette kadın" konulu panelde, toplumun yarısını oluşturan kadınların sosyal, ekonomik hayattan eksik kalmaması gerektiğini söyledi.

Karar verme mekanizmasında yer alacak kadınlara ihtiyaç olduğunu aktaran Çakıroğlu, şöyle konuştu:

"Temel tartışma konusu şudur; birileri kadınlara kota, kontenjanlarla mı hakkını vermeli, yoksa kadınlar bu hakkı dişleri tırnaklarıyla söke söke mi almalı? Bunların ikisi de dünyanın değişik ülkelerinde uygulanmıştır. Kimisinde bir yöntem kimisinde diğer yöntem başarılı olmuştur.  Biraz karikatürize etmek istiyorum. Vitrinde beğendiğiniz çantayı veya çizmeyi almak için hangi gayreti gösteriyorsanız veya sizden istirhamım veya şahsi olarak tavsiyem o çizmeyi ya da o çantayı almak için gösterdiğiniz gayretin yarısını karar alma mekanizmasına katılmak için gösterin. Sizden beklenen budur."

Çakıroğlu, bu yönde proje hazırlamak isteyenlere teknik destek vereceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, eski AK Parti Gaziantep Milletvekili Özlem Müftüoğlu konuşma yaptı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te 'Siyasette Kadın' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement