Gaziantep’e 58 Yataklı Amatem Merkezi Yapılıyor - Son Dakika
Yerel

Gaziantep’e 58 Yataklı Amatem Merkezi Yapılıyor

Gaziantep’e 58 Yataklı Amatem Merkezi Yapılıyor

Kontrolü Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca Yapılmak Üzere, Hayırsever Ahmet Şireci Tarafından Üstlenilen AMATEM Binası Yapım İşi Protokolü İmzalandı.

07.04.2011 13:50  Güncelleme: 13:51

Gaziantep valiliği ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında, kontrolü Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca yapılmak üzere, hayırsever Ahmet Şireci tarafından üstlenilen AMATEM binası yapım işi protokolü imzalandı.

Gaziantep Valiliği Onur Salonu'nda düzenlenen protokol imza törenine Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, hayırsever işadamı Ahmet Şireci, İl Sağlık Müdürü Dr. Yemliha Aksoy, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri katıldılar.

Ülkemizde Olduğu Gibi Gaziantep'te De Bu Merkezlere İhtiyaç Var

Gaziantepli yetkililerin ve hayırseverlerin yer aldıkları değerli yardım projeleri ile bu mekanda sık sık bir araya geldiklerini söyleyen Vali Kamçı, "Birçok hayırlı işe imza attığımız bu salonda bugün Büyükşehir Belediyesi tarafından yer tahsisi yapılan, hayırsever iş adamı Ahmet Şireci tarafından da yapımı üstelenilen AMATEM Merkezinin protokolüne imza atacağız.

Her ne kadar ilimizde 25 Aralık Devlet Hastanesi bünyesinde bir AMATEM Merkezi varsa da bu mekan hizmete çok uygun şekilde değil. Aslında AMATEM konusunda tüm ülkemizde olduğu gibi Gaziantebimizde de sıkıntılar var. Burada tedavi görmek isteyen bir hastaya yer bulma konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Bu mekan bölgeye iyi hizmet verecek bir merkez olacaktır. Bu çalışmada işbirliklerinden dolayı Başkan Güzelbey'e ve Ahmet Şireci'ye teşekkür ediyorum" dedi.

Madde Kullanımı İle Mücadele Konusunda Ciddi Mesafeler Kaydettik

Gaziantep'in 90'lı yıllarda maruz kaldığı göç dalgasının, kentin ilerleyen süreçte birçok problemin yanı sıra sosyal problemleri de kucağında bulmasına neden olduğunu dile getiren Başkan Güzelbey, "Bugüne geldiğimizde uyuşturucu kullanımı Gaziantep'in önemli bir yarası haline gelmiştir. Valimiz Süleyman Kamçı'nın önderliğinde uyuşturucu ile mücadele konusunda gerçekleştirilen projelerle çok ciddi mesafeler kaydettik. Daha önce 18-20 yaş altı uyuşturucu ve uçucu madde kullanan gençlerin tedavisi için yaptığımız merkez, bugüne kadar 200'ün üzerinde çocuğumuzu hayata tekrar bağlamıştır" dedi.

Güzelbey, "Bütün bu çabalara rağmen 20 yaş üstü gençlerin uyuşturucu madde tedavisi için hizmet verecek bir merkezimiz yoktur. Daha önce 25 Aralık Devlet Hastanesi yanında açılan AMATEM Merkezi fiziki koşulların yetersizliği nedeniyle bu gayeye yeterince hizmet edememektedir. Bu eksikliği paylaştığımız zaman Değerli Valimiz bize bütün çalışmalarda olduğu gibi bu projede de gerekli destekleri vererek önümüzü açtılar.

Yaklaşık 17 Bin metre kare alan üzerinde planladığımız tedavi merkezinin yapım işini de hayırsever iş adamı Ahmet Şireci üstlendi. Bu şehrin sosyal sorunları ile yakından ilgilenen, birçok projede değerli katkıları olan hayırsever ve iş adamı Ahmet Şireciye ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Beylerbeyi mevkiinde yapılması planlanan AMATEM Merkezi'nin Büyükşehir Belediyesi'ne ait eski fidanlık yerinde, toplam 17 Bin metre kare alan üzerine yapılacağını belirten Başkan Güzelbey, "Takdir edersiniz ki bu tür tedavi merkezlerinin şehrin çok yakınında ya da uzağında olması uygun değildir. Mevcut arsanın konumu ve fiziki şartları nedeniyle alan böyle bir projeye son derece uygun bir mekândır" dedi.

Merkez, Kanayan Bu Yaraya Parmak Basacaktır

Yeni AMATEM Merkezi'nin kapasitesi ve yer alacak üniteler hakkında çeşitli bilgiler veren Güzelbey, "58 hasta kapasitesine sahip olması planlanan bu merkezde tedavi görecek hastaların adaptasyonlarını kolaylaştırmak amacı ile mekanı tek katlı olarak planladık. Merkezde, çift yataklı 19 oda, 10 yataklı detoks odası ve 10 yataklı yoğun bakım ünitesi yer alacak.

Proje konusunda tüm çalışmaları tamamladık ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile yaptığımız çalışmalarla belirli bir noktaya geldik. Yer tesliminin ardından, değerli hayırsever iş adamımız Ahmet Şireci'nin katkıları ile Gaziantep'in çok önemli bir sorununa parmak basacak bu merkezi şehrimize ve ülkemize kazandırmış olacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve Hayırsever İş Adamı Ahmet Şireci AMATEM Merkezi yapım işi protokolünü imzaladılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Yerel Gaziantep’e 58 Yataklı Amatem Merkezi Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement