Gaziantep, Bayanlar Tekerlekli Basketbol Şampiyonasına Ev Sahipliği Yapıyor - Son Dakika
Yerel

Gaziantep, Bayanlar Tekerlekli Basketbol Şampiyonasına Ev Sahipliği Yapıyor

Gaziantep, Bayanlar Tekerlekli Basketbol Şampiyonasına Ev Sahipliği Yapıyor

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun (TBESF) organizasyounuyla ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Garanti Tekerlekli Sandalye 1. Türkiye Bayanlar Basketbol Şampiyonası’ Gaziantep’te başlıyor.

24.06.2014 15:09

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun (TBESF) organizasyounuyla ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 'Garanti Tekerlekli Sandalye 1. Türkiye Bayanlar Basketbol Şampiyonası' Gaziantep'te başlıyor.

Kamil Ocak Spor Salonu'nda gerçekleşecek şampiyonaya tüm Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi'nde mücadele eden takımların bayan sporcuları katılıyor. Ortalama 40 engelli bayan basketbolcunun katıldığı şampiyonada 4 takım mücadele verecek. 3 gün sürürecek olan şampiyonada derece yapan takımlara çeşitli ödüller verilecek. Şampiyona bundan sonraki yıllarda da devam edecek.

Bu şampiyonanın Gaziantep'te organizasyonunu sağlayan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Geliştirme Kurulu Başkanı Hulusi Kalander, "Federasyonumuz böyle güzel bir organizasyon tertiplemek istedi. Biz de bu durumu Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'e ilettik ve olumlu cevap aldık. Neticede Türkiye'nin tüm engelli basketbol takımlarında bulunan bayan basketbolcularımızı Gaziantep'e davet ettik. Güzel ve keyifli bir organizasyon olacağını ümit ediyorum. Burada başta Federasyon Başkanımız Demirhan Şerefhan ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin olmak üzere bize destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Engelli kadın basketbolcuları, bir araya getirerek güç birliği yapmak istediklerini, aynı zamanda milli takımlara oyuncu seçmek istediklerini aktaran Hulusi Kalender, "Federasyonumuz hem sporcularımıza moral vermek hem de milli takımlara oyuncu seçmek için bu şampiyonanın iyi bir etkinlik olduğunu düşünüyor. Bu açıdan bu şampiyonanın Gaziantep'te yapılmasının uygun olacağını belirtti. Biz de destekledik ve turnuva Gaziantep'te başladı" şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in kadınlara ve engellilere karşı daha duyarlı bir başkan olduğunu belirten Kalender, Şahin'in bu isteklerine olumlu cevap vermesinin çok anlamlı olduğunu söyledi.

Türkiye'de ilki Gaziantep'te düzenlenen şampiyonanın Çarşamba günü saat 11.00'da açılış töreni ile başlayacağını açıklayan Kalender, Gaziantepli tüm sporseverleri bu organizasyona beklediklerini kaydetti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep, Bayanlar Tekerlekli Basketbol Şampiyonasına Ev Sahipliği Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement