Gazetecilerden Özel Dostlar Eğitim Kurumlarına Anlamlı Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Gazetecilerden Özel Dostlar Eğitim Kurumlarına Anlamlı Ziyaret

Gazetecilerden Özel Dostlar Eğitim Kurumlarına Anlamlı Ziyaret

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu ve basın mensupları, Siner Mahallesi'ndeki Özel Dostlar Eğitim Kurumları'nı ziyaret etti.

21.02.2014 16:30

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu ve basın mensupları, Siner Mahallesi'ndeki Özel Dostlar Eğitim Kurumları'nı ziyaret etti.

İlk ve orta kısımlarında toplam 238 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü okulun yeni binasını gezen Tunçoğlu ve basın mensupları, en son teknoloji ile donatılan sınıflara hayran kaldı.

Özel Dostlar Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Nadi Sarıışık, 24 derslikli okulun 7 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak eğitim-öğretime açıldığını kaydetti.

Sarıışık, "Biz 1997 yılında, 52 arkadaş bir araya geldik, Kütahya Eğitim Dostları Vakfı'nı kurduk ve böylelikle Kütahya'nın en başarılı okulunun tohumlarını attık.

2000 yılında kurduğumuz Özel Dostlar İlköğretim Okulu, 13 yıl boyunca Kütahya birinciliğini bırakmadı.Biz, her zaman Atatürk ilke ve devrimleri yolunda, bilimin ışığında çağdaş eğitim veren bir kurum olduk. Eğitim dostları olarak, yola çıkış sebebimiz de,kanıtlanmış Dostlar başarısının anahtarı da budur.Bu başarının hayata geçirilmesinde kuşkusuz en önemli rol, öğretmenlerimizindir. Öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmeleri için gereken ortamı sunan; onları özgüvenli, sorgulayan ve fark yaratan bireyler olarak yetiştiren çok sağlam bir öğretmen ekibine sahibiz.Bugüne kadar bu çalışmaları Hazine'den kiraladığımız küçük bir binada gerçekleştirdik.

Öğrenci sayımız arttıkça ve hedeflerimiz büyüdükçe bu bina bize yetmemeye başladı.Velilerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi dinledik, bir çözüm arayışına girdik.10 arkadaşımla birlikte bu hayali mümkün kılmak için omuz omuza verdik.O zaman için bir hayaldi yeni bir okul binası. 10 arkadaşımla birlikte bu hayali mümkün kılmak için omuz omuza verdik.Ortaklarımız, gerek evlerini sattılar, gerek bir ömürlük birikimlerini ortaya koydular. Eğitime ve çocuklarımızın geleceğine yatırım yapmanın önemine inandık, gönül verdik" diye konuştu.

Kurumun Orta Okulu Müdürü Mehmet Pilevnelioğlu, okulun ilköğretim kısmında 142, orta okul kısmanda ise 96 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü ifade etti.

Kurumun ilköğretim Okulu Müdürü Mehmet Akarsu da, Türkiye genelinde başarı sıralamasında ilk 20 okul içerisinde yer aldıklarını belirtti.

Başkan İhsan Tunçoğlu, 23 öğretmenin görev yaptığı okulun Kütahya'ya kazandırılmasında başta Nadi Sarıışık olmak üzere emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazetecilerden Özel Dostlar Eğitim Kurumlarına Anlamlı Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement