Gaytancıoğlu: "İnsanlara Çadır Bulamamış Hükümet, Hayvanlara Nasıl Çadır Kursun Diye Düşünebilirsiniz Ama Onlar da Sonuçta Ekonomiye Katkı... - Son Dakika
Yerel

Gaytancıoğlu: "İnsanlara Çadır Bulamamış Hükümet, Hayvanlara Nasıl Çadır Kursun Diye Düşünebilirsiniz Ama Onlar da Sonuçta Ekonomiye Katkı...

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, depremden etkilenen Kahramanmaraş Nurhak ilçesi besicilerinin sorunlarını dinledi. Ahırları yıkılan hayvanlar için de çadıra ihtiyaç olduğunu çadır ihtiyacı olduğunu söyledi. Gaytancıoğlu, “İnsanlara çadır bulamamış hükümet hayvanlara nasıl çadır kursun diye düşünebilirsiniz ama onlar da sonuçta ekonomiye katkı sağlıyorlar. Hava eksi 20-30’ları görüyor” dedi. Nurhak'ta besicilik yapan bir depremzede ise, "Ben ölmedikten sonra bu hayvanı burada bırakmam" dedi.

02.03.2023 16:08  Güncelleme: 16:22

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, depremden etkilenen Kahramanmaraş Nurhak ilçesi besicilerinin sorunlarını dinledi. Ahırları yıkılan hayvanlar için de çadıra ihtiyaç olduğunu çadır ihtiyacı olduğunu söyledi. Gaytancıoğlu, "İnsanlara çadır bulamamış hükümet hayvanlara nasıl çadır kursun diye düşünebilirsiniz ama onlar da sonuçta ekonomiye katkı sağlıyorlar. Hava eksi 20-30'ları görüyor" dedi. Nurhak'ta besicilik yapan bir depremzede ise, "Ben ölmedikten sonra bu hayvanı burada bırakmam" dedi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Kahramanmaraş Nurhak ilçesi besicileriyle bir araya geldi. Gaytancıoğlu, bazı ahırların yıkıldığını, soğuk havada hayvanlar ahırlara sıkıştırıldığını ifade etti.

"DEPREMİ FIRSAT BİLEN ARACILAR, KOYUNLARI, KEÇİLERİ SU FİYATINA ALDILAR"

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, şunları söyledi:

"Burası depremden çok zarar gördü. Nurhak'ın en çok geçim kaynağı hayvancılık ama çok soğuk bir yer. Eksi 20-30'ları görüyor. Hayvanlar mecburen kapalı damlarda kalıyor fakat onların da barındıkları yerlerde çatlaklar var, ağır hasarlar var. Onlara da çadır lazım aslında. İnsanlara çadır bulamamış hükümet hayvanlara nasıl çadır kursun diye düşünebilirsiniz ama onlar da sonuçta ekonomiye katkı sağlıyorlar. Kaç tane var burada? Yüzü birden buraya yığıldı çünkü diğer ağır çöktü. Depremi fırsat bilen aracılar koyunları, keçileri ucuz fiyata, su fiyatına aldılar. Neler anlatabilirsin bize? Bu damızlık hayvan kaç paraydı, kaç paraya gitti?

"BEN ÖLMEDİKTEN SONRA BU HAYVANI BURADA BIRAKMAM"

Kahramanmaraş Nurhak ilçesinde besicilik yapan bir depremzede, şunları kaydetti:

"Benim anadan doğdum doğalı benim kazancım bu. Başka bir şeyim yok benim. Burada 100 kadar var. Ahır çöktü hepsi buraya yığıldı. Hepsi üst üste kaldı. Sıkıştırma yaptık biz. Ne anlatacağım herkes can kaçtı. Az olanlar bıraktı gitti. Biz bırakmadık. Yeri geldi, 'canımızı veririz' dedik. Ben ölmedikten sonra bu hayvanı burada bırakmam. Normalde biz bu aylarda 3-4 bin lira bekliyorduk ama bin lira bin 300-bin 400 liraya, öyle oldu."

Nurhak ilçesinde besicilik yapan bir kadın ise, "Biz yardımcı olamıyoruz. Arabistan'dan çadır gelecek' dediler. Tam 20 gün oldu ama can gözümün içine bakıyor" dedi.

Gaytancıoğlu: "İnsanlara Çadır Bulamamış Hükümet, Hayvanlara Nasıl Çadır Kursun Diye Düşünebilirsiniz Ama Onlar da Sonuçta Ekonomiye Katkı...
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Gaytancıoğlu: 'İnsanlara Çadır Bulamamış Hükümet, Hayvanlara Nasıl Çadır Kursun Diye Düşünebilirsiniz Ama Onlar da Sonuçta Ekonomiye Katkı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement