GAÜN'de Nevruz Bayramı Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

GAÜN'de Nevruz Bayramı Coşkuyla Kutlandı

GAÜN\'de Nevruz Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Gaziantep Üniversitesinde, 21 Mart Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı.

21.03.2014 14:10  Güncelleme: 14:09

Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN), 21 Mart Nevruz Bayramı coşkuyla kutladı.

GAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi park alanında düzenlenen nevruz kutlamalarına; Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, GAÜN Rektörü Prof. Dr Mehmet Yavuz Coşkun, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu, rektör yardımcıları, dekanlar, lise ve üniversite öğrencileri katıldı.

Nevruz bayramlarının sadece Türklerin kutladığı bir bayram olmadığını ifade eden GAÜN Rektörü Prof. Dr Mehmet Yavuz Coşkun, "Geldiğimiz çağda, bizim değerlerimize bağlı kalmamız gerekiyor. Biz toplum olarak geçmişe takılıp kalamayız. Çağın değerlerini, bize sunulan bilgilerle değerlendirerek geleceğe taşımak kaygısı içerisinde olmamız gerekir. Bunun için Nevruz Bayramı sadece Türk Dünyası'nın değil, Ortadoğu ve Kürt kardeşlerimizin kutladığı bayramdır. Nevruz Bayramı, bir araya gelmenin ve ülkenin geleceğine dair düşünmenin, karşılıklı sevginin bir aracı olmak durumundadır. Farklılıklar elbette olacaktır. Kimimiz Kürt kökenli, kimimiz farklı kökenli olabilir. Osmanlı coğrafyasında birbirinden farklı mezhepler, dinler, bir arada barış ve adalet düzeni içerisinde dünyaya bir medeniyet örneği sergilemişlerdir. Benliğimizden, kişiliğimizden ve insani özelliklerimizden, millet olarak değerlerimizden ödün vermeden, onlarla beraber aklımızı kullanıp muhakeme yaparak bu medeniyeti, bu milleti geleceğe taşımanın kaygısı içerisinde olmamız lazım" dedi.

Nevruz Bayramı'nın Türk kültürünün en önemli parçası olduğunu belirten Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, "Nevruz Bayramı'nın denk geldiği günler baharın başladığı günlerdir. Türk Kültürü'nün en önemli parçası olşan Nevruz Bayramı; din, siyasi görüş, etnik gruba ait olamayan baharın coşkusuna, dostluk ve kardeşliği geliştirmeyi amaçlayan ortak bir değerimizdir. Nevruz Bayramı'nı bütün renk ve dokularıyla dünyanın en güzel coğrafyası Anadolu'muzda insanı insan olarak sevmenin bayramı olarak görüyoruz" diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri nevruz ateşini yaktı. Ateşin yakılmasının ardından protokol üyeleri bereket tepsisini nevruz ateşine attı. Ardından Karadeniz ve Bingöl ve Karadeniz Halk Oyunları ekibi davul zurna eşliğinde gösteri yaptı. Gösterinin ardından protokol üyeleri ve öğrenciler kol kola girerek halay sekti. Kutlama törenin sonunda protokol ve öğrenciler, Nevruz ateşinin üstünden atladı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel GAÜN'de Nevruz Bayramı Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement