Fü'de Türk Veteriner Hekimliği Öğretiminin 170. Yılı Törenle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Fü'de Türk Veteriner Hekimliği Öğretiminin 170. Yılı Törenle Kutlandı

Fü\'de Türk Veteriner Hekimliği Öğretiminin 170. Yılı Törenle Kutlandı

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Veteriner Fakültesi'nde Türk Veteriner Hekimliği Öğretimi'nin 170.yılı düzenlenen bir törenle kutlandı.

19.11.2012 17:48

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Veteriner Fakültesi'nde Türk Veteriner Hekimliği Öğretimi'nin 170. yılı düzenlenen bir törenle kutlandı.

Veteriner Fakültesi Prof. Dr. Mustafa Temizer Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene, FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazez, Genel Sekreter Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Selvi, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. Orhan Özbey, Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Törende bir konuşma yapan FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, veteriner hekimli öğretiminin 170. yılının ülkemize hayırlı olmasını diledi. Rektör Demirdağ, son olarak çıkarılan YÖK yasasında; araştırma birimlerinin ön plana çıkması ile ilgili ciddi çalışmaların olduğunu belirterek, bu konuda özellikle Veteriner Fakültesi'nin araştırma ve uygulama laboratuarlarının, bu tür çalışmalara öncülük edebilecek düzeyde olduğunu ve ayrıca, bu fakültenin bilimsel açıdan yeterli bir akademik kadroya sahip olduğunu söyledi.

Törende konuşan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Selvi ise bilimsel anlamda veteriner hekimlik eğitiminin, dünyada ilk kez 1762 yılında Fransa'nın Lyon şehrinde başladığını belirterek, bu tarihten sadece 80 yıl sonra, 23 Ekim 1842 yılında ülkemizde de ilk veteriner hekimliği okulunun açıldığını söyledi.

Konuşmaların ardından, Veteriner Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen süt koşusunda dereceye girenlere, Rektör Prof. Dr. Demirdağ tarafından plaket ve çeşitli hediyeler verildi. Törenin son kısmında ise, FÜ Veteriner Fakültesi Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdullah Özen tarafından "Geçmişten Geleceğe Veteriner Hekimlik" konulu bir konferans verildi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fü'de Türk Veteriner Hekimliği Öğretiminin 170. Yılı Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement